Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Val 202 • petek, 30. apr. 2021

Val 202 • pet, 30. apr.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Je prekmurska gibanica v prevodu Over-Mura Moving Cake? Kako bi v turističnem vodiču prevedli jed potica ali prekmurska gibanica? Kako bi zapisali ime gore Triglav ali Škrlatica? Zakaj je francoski kralj Louis v slovenščini Ludvik?

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah ponudimo odzive po kvalifikacijski tekmi rokometašev za nastop na evropskem prvenstvu in ponudimo uvod v večerni finale slovenskega odbojkarskega pokala.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Vabimo vas, da se za hip vrnete v svoja otroška leta, ko ste se po šoli s prijatelji igrali razne igre. Katera se vam je prikazala takoj? Morda gnilo jajce, zemljo krast, ristanc? Če ste ob tem postali nekoliko nostalgični, bo tokratna oddaja o rekreaciji pravšnja za vas. Nina Smole in Jure Jeromen sta namreč v četrti oddaji znova odkrivala ljudske igre, ki smo se jih igrali v otroštvu, pa jih danes mnogi otroci sploh ne poznajo več. Poleg tega sta se s strokovnjaki spraševala tudi, kako se postopno vrniti v aktivno športno življenje po prebolelem covidu ter kakšna prehrana je v kombinaciji s športom najbolj primerna za otroke.

Izbor poteka med tedenskimi zmagovalci, imeni tedna, ki so jih izglasovali poslušalci. Za ime meseca pa glasujejo kandidati za ime tedna in izberejo tistega, ki je po njihovem mnenju najbolj zaznamoval mesec.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se odpravljamo tja, kamor se v tem delu leta običajno odpravi veliko Slovencev - na Hrvaško. Uvodni del turistične sezone letos spet ni reprezentativen kazalnik za poletni vrhunec potovanj, a vseeno že lahko razberemo nekaj trendov. Z našo zagrebško dopisnico Tanjo Borčič Bernard razmišljamo, kakšne ukrepe za poln zagon turizma sprejemajo na Hrvaškem, s kakšnimi težavami se sooča kampanja cepljenja in kakšni so hrvaški odzivi na non-paper, ki to ni.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storil Luka Hvalc.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Tradicionalno telefonsko glasovanje za najbolj všečni skladbi tedna.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Svojo glasbo označujejo za knap 'n' roll. To glasbeno mineštro člani zasavske skupine Orlek kuhajo že trideset let in še vedno se jim ne mudi z odrov. Možakarje združuje ljubezen do rokenrola in pridnih delovnih ljudi. Tokratni Koncert doma prinaša veliko dobre volje, živahne glasbe, hudomušnih šal in optimizma.

17:00
Koncert doma

17:30
Novice

17:35
Obvestila

Pred začetkom državnega prvenstva v hokeju preverimo razpoloženje v obeh moštvih. Olimpija je zmagala v alpski ligi, Jeseničani, ki so tekmovanje končali v polfinalu, pa so imeli več časa za priprave na finalno serijo. V popoldanskih športnih minutah se posvetimo še slovenski olimpijski reprezentanci za Tokio.

Vreme v prihodnjih dneh.

V finalu odbojkarskega pokala se merita ACH Volley in kamniški Calcit. Ljubljanačni so letos osvojili srednjeevropsko ligo, Kamničani še čakajo na prvo letošnjo. Tekmo pospremimo v večeru na Valu 202.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

19:30
Popevka tedna

Evo Pavli poznate iz skupine Tosca Beat in po himni evropskega odbojkarskega prvenstva. Zdaj ima nov projekt, ki prinaša glasbeni EP, kratki film, pesniško zbirko in slikarsko razstavo. Začela ga je s skladbo Mižim, več pa glasbenica v pogovoru z Nejo Jerant.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Izjemno melodična grimovska parabola. Londonski hiphopar je v drugo zadel najbolj posrečeno trojko sezone. Še prej pa tole: resda presenetljivo, a navijač domačih Spursov, torej angleškega nogometnega kluba Tottenhama, je nekaj ključnih prispodob za svoje rime, podane s pohvalno vehemenco, iztisnil iz ikonskega finala košarkarske lige NBA leta 1997. Iz zmagovalne peterke (Jordan, Rodman, Pippen, Kerr in Kukoć) je AJ Tracey, še bolj presenetljivo, za naslov enega od songov na svojem drugem albumu izbral ime Dalmatinca Tonija Kukoća, pa čeprav je strelski rekord takrat dosegel Michael Jordan (38 točk).

Zelo življenjska bo še ena skladba z novega Došovega albuma IRU Tok misli. S svežega, sicer četrtega albuma A Gansta's Pain se na seznam priglasi Moneybagg Yo, eden najmočnejših raperjev ta čas. Premierni nastop na Valu 202, kjer bo nato dobro desetletje stalnica, pa dočaka tudi Cordae.

V neformalno rubriko, ki slavi krize srednjih let, bo soglasno delegiran japonski hiphopovski pionir DJ Krush.

Petkov večer bodo tudi tokrat zaznamovale elektronske novosti domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev, med drugimi bomo slišali prvi singel s prihajajočega albuma britanskega houserja Marka Knighta ter produkt sodelovanja Eli & Fur in Disciples, na domačem se bodo z novimi izdelki predstavili Vanillaz in Aney F., v podaljšku pa nas bo ta konec tedna zabaval mlad slovenski producent in didžej Aljaž Kidrič, umetniško AK.

26:08
Dirka po Sloveniji: Tadej je dodal piko na i izjemnemu vzdušju
36:00
Albin Keuc
10:13
Nogomet, kolesarstvo, kajak in kanu
2:22
zgodba: Kolesarska dirka po Sloveniji
1:59:55
Glasbeni portreti: Igor Leonardi
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov