Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Val 202 • torek, 18. maj. 2021

Val 202 • tor, 18. maj.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Najprej smo dobili svet za debirokratizacijo, a učinki so še daleč, novih neživljenjskih predpisov, ki grenijo življenje vsakomur, ki bi v tej deželi kar koli počel, zlepa ne zmanjka. Izvide si med enotami zdravstvenega sistema še vedno raje pošiljamo s poštnimi golobi kot elektronsko pošto, izpit kategorije A pa zahteva vsaj tri osebne obiske upravne enote po pandemičnem režimu. No, da bo bolje, smo dobili še en strateški svet za digitalizacijo, ki z imenitnim imenom prav tako obljublja boljše življenje. Pravljicam pa zaradi izkušenj ne nasedamo več. Že začeli so tako nesrečno, da je izpadlo, kot da je Uber prvi potreben korak v digitalni napredek naše družbe. No, ker ste kot uporabniki javnih storitev očitno pametnejši, kot se zdite tistim, ki jih upravljajo, vas naprošamo, da nam odgovorite na nekaj vprašanj. Kaj bi uredili najprej in kako? Kje ste se nazadnje ukvarjali s predpotopno komplicirano birokracijo? Kaj si pod pojmom digitalizacija sploh predstavljate?

08:30
Novice

Mihi brska po poljanah slovenske spletne inteligence in prebira modrosti anonimnežev. Spletno občestvo tokrat pojasni, kaj je vzrok za slabo "vreme" letošnje pomladi. Teorije gredo vse do Kitajske in v naslednjo ledeno dobo.

V dopoldanskih športnih minutah ponudimo odzive po drugi tekmi slovenske hokejske reprezentance na turnirju v Ljubljani, zanimivosti z evropskega prvenstva v plavanju in odzive košarkarjev po polfinalni končnici državnega prvenstva.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Nika Kristina Butina je soustanoviteljica podjetja Epidemic, ki povezuje blagovne znamke z nano vplivneži. Podjetje je po dobrem letu poslovanja že prisotno na trinajstih evropskih trgih, v ZDA, Kanadi in Avstraliji, ekipa ima več kot 20 sodelavcev. Kako obvladujejo hitro rast, kaj za širitev poslovanja pomeni 400.000 evrov investicije in kako ohranjajo zagnanost?

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Ob okoljskih in zdravstvenih argumentih se vse bolj zastavlja vprašanje, kako dolgo bo delovanje TEŠ 6 ob cenah emisijskih kuponov še finančno zdržno. Dolg HSE že znaša 640 milijonov evrov. Odšli smo med rudarje, ki tudi ob izbruhih metana in vdorih vode živijo za rudnik in verjamejo, da bi ustavitev TEŠ 6 pomenila socialno bombo. Pogovarjali pa smo se tudi z okoljevarstveniki, ki so prepričani, da razogličenje Slovenije ponuja tudi velikanske gospodarske priložnosti.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

''Prihodnost muzejev: okrevanje in novi izzivi'' je letošnja tema mednarodnega muzejskega dneva, ki ga praznujemo že od leta 1977. Več kot 37.000 muzejev v več kot 158 državah odpre svoja vrata in pripravi posebne programe. Med njimi je tudi Slovenija s svojo mrežo raznovrstnih muzejev in galerij - z dnevom odprtih vrat in številnimi prireditvami.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Na kolesarski dirki po Italiji je na sporedu prvi prost dan, postrežemo z odzivi po prvem tednu dirkanja po italijanskih cestah. Plavalci nadaljujejo z evropskim prvenstvom v plavanju, parašportniki pa so odšteli 100 dni do začetka iger v Tokiu.

V Mini koncertu bomo predvajali koncert britanskega glasbenika Michaela Kiwanuke, ki je letos nastopil na posebni ediciji BBC-jevega festivala 6 Music.

Koroški kitarist David Breznik se s projektom DavidOFF in drugo ploščo Vojna predstavi v oddaji Na sceni ob 20.00. Uro kasneje pa lahko prisluhnete prenosu prvega evrovizijskega polfinalnega večera, tudi z nastopom Ane Soklič. Z vami bo Maj Valerij.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Koroški kitarist David Breznik je dolga leta zbiral ideje, ki jih je hotel predstaviti na instrumentalnem kitarskem albumu. Projekt DavidOFF je izšel konec leta 2020, na njem je zbral ideje z vseh vetrov, a kmalu ustvarjanje usmeril v nastanek druge plošče Vojna. Na njej je idejno še zanimivejši, saj se je osredinil na sedanje stanje svoje duše in avtorskega pristopa. Nastala je instrumentalna rokovska glasba, ki odlično deluje kot kulisa za energijsko napajanje, pa tudi kot unikatno glasbeno vesolje in celota.

Prvi evrovizijski polfinalni večer. Tudi z nastopom Ane Soklič.

36:00
Albin Keuc
10:13
Nogomet, kolesarstvo, kajak in kanu
2:22
zgodba: Kolesarska dirka po Sloveniji
1:59:55
Glasbeni portreti: Igor Leonardi
17:23
Dirka po Sloveniji: Letimo z zeleno majico
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov