Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Val 202 • petek, 18. jun. 2021

Val 202 • pet, 18. jun.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Uršula in Tadej v zadnji epizodi sezone opozarjata na jezikovne posebnosti in zanimivosti, ki so se zvrstile v preteklih tednih in mesecih.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o znameniti četverici iz Liverpoola, zasedbi The Beatles.

Odbojkarji so odigrali predzadnji sklop tekem v ligi narodov. V popoldanskih športnih minutah ponudimo zanimivosti s turnirja v Riminiju, se preselimo v Strasbourg, kjer so košarkarice začele evropsko prvenstvo, in predstavimo novega državnega prvaka med kolesarji v vožnji na čas.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Nadaljujemo s serijo pogovorov Avtonom, gost tretje epizode pa je Jan Štrukelj, član Gibanja Mladi za podnebno pravičnost in tudi prostovoljec pri Gibanju za pitno vodo. Naš sogovornik je pri okoljskih vprašanjih presenečen nad medgeneracijsko solidarnostjo, ga pa včasih zaskrbi splošna apatičnost med vrstniki.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se iz Evrope odpravljamo v Združene države, podobno kot ta teden ameriški predsednik Joe Biden, ki je na evropski turneji skušal prikazati sliko drugačne Amerike kot njegov predhodnik. Z našim washingtonskim dopisnikom Andrejem Stoparjem razmišljamo o srečanju Bidna in Putina v Ženevi, o pogovoru, ki ga oba predsednika hvalita kot spodbudnega, a je prinesel malo konkretnih rešitev za mnoge težave v odnosih med velesilama. Kakšen vtis sta pustila, katere teme so bile v ospredju in zakaj? Govorimo tudi o sporočilih evropskim zaveznikom in zbliževanju z Evropsko unijo.

12:30
Novice

Del pregleda najpomembnejših dogodkov na evropskem nogometnem prvenstvu.

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Čas počitnic je tudi čas za kak dober strip. Za najpopularnejšega velja strip o debelem, lenem in nergavem oranžnem mačku – največ dnevnih časopisov izdaja prav Garfielda –, strip o Charlieju Brownu, Snoopyju in njunih prijateljih, ki so ga poimenovali The Peanuts, pa je označen kot najdaljša zgodba, ki jo je kadar koli povedal en sam človek. Igor Zwolf je urednik in prevajalec stripa The Peanuts, ki kot izbor najboljših iz polstoletne zgodovine pri nas zdaj izhaja v knjižicah z naslovom Mulčki. In kaj še priporoča v branje?

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

V popoldnevu na Valu 202 pospremimo drugo tekmo slovenskih košarkaric na evropskem prvenstvu v Franciji. Nasprotnice bodo favoritinje skupine, Belgijke.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storil Luka Hvalc.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

Za košarkarski utrip skrbita obe reprezentanci. Ženska na evropskem prvenstvu v Franciji, moška v pripravah na olimpijske kvalifikacije tudi z Luko Dončićem v slovenskem dresu. V popoldanskih športnih minutah ponudimo še zanimivosti z evropskega prvenstva v nogometu.

18:10
Popevka tedna

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Kolaboracija dveh vodilnih traperjev-drillerjev ponuja zadovoljive sadove. Mehka nakladanščina na ritmično meglo ne zdrži primerjave z generacijskim manifestom, a za spomenike tako ali tako ni pravi čas. Album The Voice of the Heroes je ta teden brez težav osvojil vrh ameriške lestvice. Se pa v rubrik izvrsti še kopica nič manj pomembnih. Nov pridelek tria Migos je ta teden drugi na lestvici nujnosti. Goldlink, Jim Jones ter The Alchemist skupaj z Earlom Sheatshitrom potrdijo hiphopaško dominanco. Mladi domači soular Tim Tekavec zaneti svoje nove. Plamene. Sveže elektornične vibe dodajo Ichisan, Monom in Shingo Nakamura.

V večeru na Valu 202 pospremimo pripravljalno tekmo slovenske košarkarske reprezentance v sklopu priprav na olimpijske kvalifikacije. Luka Dončić je s soigralci napolnil Stožice do sedanjih zmožnosti, utrip pa ujamete tudi v radijskem etru.

22:00
RH 202

Petkov večer bodo tudi tokrat zaznamovale elektronske novosti domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev. Ob številnih house in tech house novostih bomo slišali tudi sveže drum’n’bass ritme, ki jih prinašajo valižanski mojster High Contrast ter naš producentski tandem RootsinSession, prihaja tudi nekaj čistokrvnega techna s strani Adama Beyerja in DJ-a Rusha, predelana disco skladba, ki jo je po 41 letih osvežil Carl Cox ter remiks največje klubske in radijske uspešnice britanske skupine Faithless.

11:16
Tokio ob 14h: 1. dan
3:08
Olimpijska razglednica
5:12
Olimpijske igre
11:56
Širijo se digitalni požari
3:20
Začetek slovenskih nastopov na olimpijskih igrah v Tokiu
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov