Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 6. dec. 2023

Val 202 • Sre, 6. dec.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Rokometaši Gorenja so skupinski del evropske lige pred domačim občinstvom končali proti vodilnemu moštvu v skupini, švedskemu Sävehofu.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Tomaž Marič piše in snema že dolga leta. A še nikoli ni napisanega in posnetega izvajal v živo. Vse pa je enkrat prvič. Čas je da korenine drevesa dobijo še krošnjo. Okoli sebe je zbral ljudi, ki so prihajali v studio in zdaj je čas, da se predstavijo v živo kot Thomas March Collective.

08:30
Novice

Rokometaši Gorenja so skupinski del evropske lige končali proti Sävehofu, ki si je že pred tekmo v Velenju, kot edini v predtekmovalni skupini, zagotovil igranje v izločilnih bojih. Te lovijo slovenske rokometašice na svetovnem prvenstvu na Norveškem. V drugem delu turnirja bodo danes popoldne v Trondheimu njihove prve nasprotnice Južne Korejke.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Mlada poklicna kuharica, ki se med drugim tudi pri Ani Roš prepušča ustvarjanju nepozabnih gastronomskih doživetij, bo z nami delila svoj glasbeni okus.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

RTV Slovenija se utaplja v izgubah, ki jih je za seboj pustilo nekdanje vodstvo zaradi dviga stroškov dela in storitev na ravni države, z inflacijo neusklajene naročnine in tudi nestrateškega poslovanja skozi leta. Poizvedbe Sveta RTV Slovenija o morebitni razpustitvi nekaterih enot in znižanju plač so povzročile burne odzive. Vlada bo zagotovila dodatna sredstva za financiranje programov narodnosti, letos 5 milijonov evrov in v letu 2024 še 10 milijonov. Kakšne pa so srednjeročne možnosti za obstoj in razvoj RTV Slovenija? Kaj je sploh še mogoče storiti? Kako še lahko pomaga država? Kakšne odločitve bi lahko rešile največjo medijsko hišo v državi?

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Kolektiv virtuoznih tolkalistov, multiinstrumentalistov in izumiteljev The Stroymachine je izdal svoj prvi album po več kot desetih letih.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Slovenske rokometašice drugi del svetovnega prvenstva na Norveškem začenjajo proti Južnim Korejkam.

16:30
Novice

Perje, kostumi, barve, bazen, špricanje vode. Vse to ima prostor na odru mlade pevke, plesalke in performativne igralke Lucy McCormick, ki je poleti z eno svojih predstav navdušila in milo rečeno presenetila gledalce na festivalu Mladi Levi v Ljubljani. Recitiranje poezije ob ekscesnem petju in pomankljivi obleki pač ni nekaj, česar bi bilo slovensko občinstvo vajeno. Britanka je takrat v Ljubljano prišla šele drugič, a pravi, da si svoje življenje v prihodnosti poleg domačega Londona in njej ljube Lizbone najbolje predstavlja prav v Sloveniji. Z Lucy McCormick se pogovarjamo o njeni ustvarjalnosti, trmi in delu, ki ji je v medijih prineslo naziv "prihajajoča odrska zvezda".

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Današnje popoldne so zaznamovale slovenske rokometašice, ki so drugi del svetovnega prvenstva v Trondheimu na Norveškem začele proti Južnim Korejkam. Večer pripada odbojki in košarki. Kamniške odbojkarice v ligi prvakinj lovijo prvo zmago v tej sezoni, enako velja za košarkarje Olimpije, ki so po devetih krogih evropskega pokala še brez uspeha.

Že vrnitev na prizorišče po kar dveh, v resnici pa po treh dekadah je zgodba zase. Posebna zgodba ali kar enigma ostaja tudi Peter Gabriel. Angležev umetelni rok in unikatna izvedba le-tega na povratniškem delu i/o vnovič zažarita, enako kot simbolizmi v njegovih eksistencialističnih verzih. Tako največji naravni sovrag opusa zdaj 74-letnega Petra Gabriela, enega najbolj cenjenih avtorjev in performerjev v rokovski zgodovini, v letu 2023, ironično, ostane le pojav, ki ga je Gabriel nekoč opeval najraje: déjà vu.

Večerni spored ob 18.25.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V večeru spremljamo tekmo 10. kroga evropskega pokala v košarki. Olimpija v drugi del sezone vstopa z domačo tekmo proti Hapoelu iz Tel Aviva. Zmaga se slovenskim prvakom v letošnji sezoni vztrajno izmika, je pa nocoj nujna za ohranitev minimalnih možnosti za uvrstitev v končnico.

V tokratni oddaji ponujamo epizodo nogometnega podkasta Žoga je okrogla, v kateri je bila osrednja tema žreb skupin za evropsko prvenstvo. Tega se je v Hamburgu udeležil Luka Petrič, ki je z voditeljem Aljažem Golčerjem, s sogovornikoma Boštjanom Janežičem in Jožetom Pepevnikom ter posebnim gostom Jašem Lorenčičem ugotavljal, da so Danska, Srbija in Anglija stare znanke slovenske reprezentance in da bo zaradi bližine prizorišč v Nemčijo odpotovalo veliko slovenskih navijačev. Obenem so se pogovarjali tudi o domačem prvenstvu in zmagi Maribora nad Olimpijo v Mariboru.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov