Trenutno se predvaja:
18. september 2019 ob 14:42 70 let

Praznujemo s skupino Perpetuum Jazzile in Nino Pušlar!

Radio Koper nadaljuje s praznovanji ob sedemdesetletnici obstoja. V počastitev visokega jubileja smo v Koper povabili vokalno zasedbo Perpetuum Jazzile, posebna gostja večera bo Nina Pušlar.
Zbor je pod imenom Komorni zbor Gaudeamus ustanovil Marko Tiran leta 1983 in z njim v slovenski (jugoslovanski) zborovski prostor vpeljal nekaj novega in do takrat za tedanje čase nekaj precej neobičajnega - zabavno in jazzovsko glasbo.

Boštjan Usenik je menedžer in član skupine Perpetuum Jazzile.

Veličastni glasbeni dogodek se bo odvil 17. novembra 2019 v koprski Areni Bonifika. V današnjem jutranjem programu smo gostili vodjo skupine Boštjana Usenika. Pogovor z njim je izpeljal Iztok Novak.

Izpiljeno do najmanjše podrobnosti: harmonije, ritmi in medsebojno barvno prepletanje glasov. V svoji družbi pozdravljam Boštjana Usenika.

Pozdravljen Izi, najlepša hvala za povabilo.

Najina naloga je, da premierno napoveva večer vokalne ekstravagance v Kopru, tokrat v čast 70. obletnici našega radia. Strokovna in laična javnost je nad vašimi nastopi vedno znova navdušena. Kaj je po tvojem mnenju ključno, da vaša popularnost ne upada?

Najprej bi rad izrekel iskrene čestitke vašemu radiu, Radiu Koper za tako častitljivo obletnico. To je pravzaprav skoraj dvakrat toliko kot obstajamo Perpetuum Jazzile. Pa že mi smo na sceni pravzaprav 36 let. Klobuk dam, samo tako naprej! V zvezi s popularnostjo Perpetuum jazzile pa bi rekel, da pravzaprav verjetno zgodba ni kaj dosti drugačna od zgodb ostalih glasbenih skupin oziroma umetnikov. Popularnost je vedno predmet nekega trenutka, nekega obdobja, gre seveda stvar navzgor, potem malo navzdol, pa malo stagnira, potem spet oživi. Zagotovo pa je to po našem mnenju precej povezano tudi z našim delom, ki ga opravljamo. Vedno poskušamo izboljševati svojo glasbo, izumljati neke nove pristope, ustvarjati nove programe. Gre za konstantno spremembo, ki vse skupaj žene ta naš Perpetuum Jazzile.

Boštjan, kaj je tisto, kar vas še vedno drži skupaj, razumem da ste živa forma in da se neprestano razvijate, ampak vi niste zasedba petih. Kako vam uspe uskladiti zasebno življenje, vaje, prevozi? Dvomim, da ste vsi profesionalci?

Ne, nismo vsi profesionalci. Pravzaprav ima vsak poleg svojega angažmaja pri Perpetuum jazzile tudi svojo službo, svoj študij, svoje raznorazne obveznosti, svoje družine, otroke in tako naprej. Naše sožitje v tej skupini je pravzaprav eno samo usklajevanje in optimizacija logistike. Če ne bi bilo tukaj res tistega notranjega motiva pri vsakem pevcu, verjetno takega odrekanja prostega časa ali pa posvečanja svojega časa nekimvišjim ciljem, nekemu lastnemu glasbenemu poslanstvu, potem vse to ne bi bilo mogoče.

Pričetek prodaje vstopnic v petek, 20.9. ob 13.00 na vseh prodajnih mestih EVENTIM.SI in PETROL TICKET.

Smo pa živa forma, neprestano se razvijamo. Vsako leto imamo nove in nove avdicije. Vsako leto nekaj pevcev odide iz razno raznih razlogov: službenih, študijskih, ljudje se odselijo v tujino, odidejo na porodniško, itd. Vsako leto sprejmemo nove pevce, to storimo s pomočjo avdicij. Tako pride v ekipo nova kri, nov zagon in tako pravzaprav vedno ostajamo sveži.

Takih in podobnih vprašanj vam bomo, tja do 17. novembra 2019, ko boste Boštjan del svojega repertoarja odpeli v Areni Bonifika, zagotovo postavili še veliko. Na tem mestu te sprašujem še, s kakšnim programom se boste 17. novembra predstavili in kdo bo glasbeni gost?

Za koncert v dvorani Bonifika pripravljamo zelo pisan program. V lanskem letu smo Perpetuum Jazzile slovenski javnosti predstavili prvič doslej naš koncertni program, ki smo ga sestavili izključno iz slovenskih skladb, tako modernejših, kot legendarnih. Tako, da bo na tem koncertu v Kopru publika prav tako deležna kar dobršnega dela tega programa. Gre za skladbe naših največjih skupin, naših največjih glasbenikov od Sidharte, Tabujev, Vlada Kreslina in tako naprej. Predelali smo tudi eno od primorskih ljudskih skladb na tak malo hudomušen način, moderen način, tako da bo to res sila zanimivo. Na koncu naj omenim še eno največjih slovenskih pop-glasbenic Nino Pušlar, ki bo gostja tega koncerta in zelo se veselimo, da se z njo znovič srečamo na odru in skupaj kaj zagodemo.

Več o dogodku: https://www.facebook.com/events/377271589830849/


Zadnji prispevki