Trenutno se predvaja:
7. januar 2020 ob 12:06 Glasba

Boštjan Velkavrh: "Lačni Franz brez Zorana je kot zaseka brez čebule!"

Boštjan Velkavrh je zbral vse svoje glasbene izkušnje in znanje ter napisal besedila za deset avtorskih pesmi, ki jih je zbral pod skupnim naslovom ‘Potovanje’. Prvenec je ustvarjal skoraj tri leta, predstavil ga je v torkovem Dopoldnevu in pol.
Foto: Radio Koper/Gabriel Ogrin
Foto: Radio Koper/Gabriel Ogrin

Boštjan Velkavrh se je rodil in živel v Mariboru. Glasbene izkušnje si je nabiral v manj znanih, srednješolskih skupinah, kjer je zmeraj deloval kot tekstopisec, vokalist in frontman. Po odhodu Zorana Predina v Ljubljano je skupina Lačni Franz leta 2001 izdala prvo avtorsko ploščo "V peni sprememb", kjer je poleg Lare Baruca in Vlada Poredoša iz skupine Orlek Boštjan odpel vse preostale pesmi na plošči.

Življenjska pot ga je pred leti zanesla na Obalo, kjer živi in ustvarja. Svoj prvi album Potovanje je posnel v Dekanih, v studiu Jork s pomočjo Jadrana Ogrina (Kameleoni, September, Karamela …), ki je za skladbe napisal glasbo in ustvaril aranžmaje. Med snemanjem sta z Jadranom postala dobra prijatelja, je še povedal Boštjan v pogovoru z Iztokom Novakom – Easyjem.

Album izžareva vse, kar Boštjan predstavlja, saj verjame, da je "življenje potovanje, ki ga obkrožata glasba in ljubezen. Samo z ljubeznijo se da obrniti svet na bolje." Album je posvetil svoji bodoči ženi.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete s klikom na spodnjo povezavo.


Boštjan Velkavrh je predstavil album Potovanje.

Zadnji prispevki