Trenutno se predvaja:
10. november 2020 ob 14:18 Glasba

Eva Boto: "Težje mi je bilo nastopiti na festivalu MMS kot na Evroviziji!"

Korošica Eva Boto je lani jeseni doživela veliko osebno zmago. Po sedmih letih na glasbeni sceni je izdala premierni album 'Ko najdeš sebe'. Letošnjo turnejo ji je preprečila epidemija, vseeno pa je svoj novi izdelek danes predstavila v studiu Hendrix.
Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Evo Boto pozna slovenska publika že od prvih zmag na festivalih po Avstriji in Sloveniji leta 2010, ki so jim sledila sodelovanja v oddaji Misija Evrovizija in zastopanje Slovenije leta 2012 na Evroviziji s pesmijo 'Verjamem'. Takrat 16-letno dekle je bila najmlajša predstavnica v Evropi.

Mnoge je navdušila leta 2016 na Slovenski popevki z zmagovalno pesmijo 'Kaj je to življenje'.
Njeno trimesečno potovanje po svetu glasbe in preobrazb v oddaji Znan obraz ima svoj glas, ki ga je proslavila z veličastno zmago, je bilo samo uvod v dolgo in uspešno sodelovanje z novo skupino odličnih glasbenikov, ki jo sestavljajo Tomi Purich (bobni), Aleš Ogrin (klaviature) in Janez Skaza (kitara).

Kot je povedala voditelju, Iztoku Novaku - Easyju, je na svoj album zelo ponosna. "Zelo lepo se pokaže moje odraščanje, od začetkov do zdaj. Nekaj najlepšega je, da najdeš bistvo, ki te v življenju osrečuje. Na tej poti sem spoznala, da je tisto, kar sem iskala, v resnici v meni. Leto pred izidom albuma sem začela tudi sama ustvarjati. Za to je zaslužen Žan Serčič, ki me je spodbudil k temu. Takrat sem začutila svobodo v glasbenem ustvarjanju in da je to tisto, kar želim početi."

Naredila je tudi primerjavo med nastopom na Evroviziji in festivalom MMS, na katerem je nastopila isto leto: "Težje je bilo nastopiti na Melodijah morja in sonca, ker sem stopila pred domačo publiko. Res, večjo tremo sem imela v Portorožu kot v Bakuju (smeh)!"

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete na spodnjem posnetku.


Eva Boto je obiskala Koper

Zadnji prispevki