Trenutno se predvaja:
24. november 2020 ob 13:51 Glasba

Flora & Paris: Melanholija v pozitivnem smislu

Dopoldne smo v studiu Hendrix gostili člane skupine Flora & Paris. Slišali smo romantične, melanholične in spevne pesmi, kot prvo pa so fantje zapeli pesem Naša bajta. Med drugim so Easyju zaupali, zakaj še niso izdali plošče in kakšni so njihovi načrti.
Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Glasbena skupina z imenom Flora & Paris je otrok ideje nekaterih članov znane slovenske zasedbe Orlek.

Leta 2016 se jim je pridružil Žan Libnik, drugouvrščeni na šovu Slovenija ima talent 2015. "V bistvu smo našli drug drugega, jaz sem iskal nekoga, da bi začel pevsko kariero, oni pa so kontaktirali mene," pravi Žan in se spominja začetkov, ko se je začel voziti na vaje: "Ne eni ne drugi nimamo kaj prida cest, sem ugotovil, ko sem se iz Koroške vozil v Zasavje," je povedal v smehu.

Prvi single z Žanom je bila skladba Moja boginja, ki je še vedno med najbolj zaželenimi skladbami skupine na koncertih. Po tej skladbi so posneli še nekaj pesmi, med drugim Brez tebe, Potujem sam, Ples, Naša bajta … Na Radiu Koper so se poleg Žana oglasili Jure in Mitja Tori, Matej Fele in Peter Jeretina, sicer pa sta člana zasedbe še Rudi Javornik in Nika Zore.

Melodije ustvarjata Jure in Matej, ki sta razložila: "Smo iz Zasavja, ljudje tam niso kaj preveč veseli (smeh). Je pa dobro to, da kamor koli gremo od tam, je fajn in se imamo potem lepo. Delava, kar čutiva."

Po dobrem letu ustvarjalnega premora je skupina Flora & Paris danes dopoldne v studiu Hendrix predstavila tudi novo skladbo ‘Domača vas’, ki je bila posneta v studiu RSL Novo mesto, produciral in miksal jo je Tomaž Maras.

Celotnemu nastopu lahko ponovno prisluhnete na spodnjem posnetku.

Glasbeni gostje so bili Flora & Paris

Zadnji prispevki