Trenutno se predvaja:
20. januar 2020 ob 14:38 Glasba

Kevin Koradin: "Na Nizozemskem je glasba postala moj poklic"

Primorski avtor, kitarist in vokalist Kevin Koradin, znan predvsem po svoji vlogi frontmana v zasedbi Tide, je s skladbo Zima osvojil naziv tedenske Zimske pesmi in pol.
Foto: MMC RTV SLO/osebni arhiv
Foto: MMC RTV SLO/osebni arhiv

Kako je nastala pesem Zima? Kdo je pomagal pri instrumentih in pri ostalih prijemih?
Pri skladbi sem se oziral na mojo preteklost. Z elektroniko, oziroma z zvokom iz 80-ih let sem se ukvarjal že pred leti. Z njo sem odraščal in želel sem si vrniti v te vode. Ustvarjala sva skupaj s prijateljem, producentom Borutom Bernikom. Skladba je nastala na klasičen način, na akustični kitari, vendar sva v post-produkciji čisto spreobrnila zvok in naredila nekaj novega.

Je tudi ta nesrečna ljubezen iz 80-ih?
Ne, ta zgodba se je res zgodila nekaj let nazaj, ni pa tako stara. Tekst za to pesem sem napisal že pred časom, vendar je bil spravljen. Ko sem začutil, da bi lahko to izdal, zaključil s tem projektom, sem ga privlekel ven in smo ga uglasbili.

Ko je ljubezen nesrečna je zate zima, kateri letni čas je, ko je zgodba srečna?
Pomlad. Moj najljubši letni čas.

Bojda te čaka nekaj zanimivih projektov. Nam lahko že kaj izdaš?
Ko bomo zaključili s promocijo skladbe Zima, se bodo začele priprave na EMO 2020, vendar ne bom v vlogi izvajalca, ampak kot avtor. Napisali smo skladbo, ki je prišla v finalni izbor in jo bo izvajal Simon Vadnjalov.
Kaj ti je dala Nizozemska? Česa ne bi osvojil, če se ne bi odpravil tja?
Predvsem drugačno razmišljanje. Takrat smo mi živeli še pod neko zaveso napram zahodu, tukaj je bila glasba mišljena le kot hobi, tam pa je glasba postala moj poklic. Dala mi je profesionalni vpogled v glasbeni biznis.


Zadnji prispevki