Trenutno se predvaja:
23. november 2020 ob 11:36 Glasba

Kevin Koradin: V teh časih potrebujemo več ljubezni in razumevanja

Skladba Kralj je ta teden Pesem in pol, s katero sta se povezala Kevin Koradin in Vita Jordan.
Foto: Radio Koper/Kevin Koradin
Foto: Radio Koper/Kevin Koradin

Z Vito Jordan, s katero sodelujete prvič, sta torej izdala skladbo Kralj.

Da. Bil sem na koncertu z njenim bandom in začutil sem, da bi skupaj lahko kaj lepega posnela.

Kdaj je pesem nastala?
Skladbo sem imel pripravljeno že spomladi, a sem jo predeloval do septembra. Takrat sva se z Vito uspela srečati, ko je bilo to tudi dovoljeno, in rezultat je tu. Pri nadaljnji produkciji pa sem sodeloval z dobrim prijateljem in producentom Cliffordom Goilom iz Nizozemske.

Komu je namenjena ta ljubezenska pesem?

Tega ne morem povedati, da ne bom delal reklame (smeh). To je pesem, ki ima svetel ton in lahkoten ritem. V tem času rabimo več ljubezni in razumevanja. Za konec leta 2020 je taka pesem z ljubezensko temo prava. V teh za cel svet zelo težkih časih sem kot protistrup napisal lahkotno, svetlo in pozitivno skodbo. Menim, da sta prav ljubezen in razumevanje tisto, kar v teh časih svet najbolj potrebuje.

Z Vito.

Da, dodala je svoj pridih.

Kako nastajajo besedila?

Nimam fiksne ideje. Najprej napišem glasbo. Besedilo je inspiracija, ki nastane iz zvočne slike. Zvok mi da idejo za pesem. Vse pesmi so zelo spontane in čustvene, tematike pa različne. Vedno več skladb imam že napisanih in končanih. In potem se odločam, katere bi prej končal in izdal.

Je pred vrati nov projekt?

Ja, vedno znova se najde kaj. Sodelujem z različnimi ustvarjalci, a v tem času nimajo vsi možnosti snemati doma. Že v začetku prihodnjega leta pa načrtujem, da bom izdal nekaj novega s Simonom Vadnjalom.Imate morda za konec še sporočilo za naše poslušalce?

V teh časih je težko pametovati, ker je že tako preveč 'pametnih' ljudi naokoli. Življenje mora iti naprej. Ne obupajmo!

Tjaša Lotrič

Kevin Koradin je z Vito Jordan ustvaril pesem in pol tega tedna


Zadnji prispevki