Trenutno se predvaja:
22. oktober 2019 ob 13:57 Glasba

Lean Kozlar Luigi: "V zadnjih dveh letih se je zgodilo marsikaj!"

Po dveh letih, odkar je izdal svoj prvi album Kralj noči, je Lean Kozlar Luigi posnel novo zbirko pesmi. Album je poimenoval po pesmi Barve.

Deset skladb najdemo na albumu Barve, ki ga tako kot prvega, deli naokoli z namenom, da se posluša njegova glasba. "Če hoče kdo kaj prispevati, super, če ne pa tudi v redu!" pravi v smehu. V teh dveh letih se je zgodilo marsikaj. Tudi to, da je prenehal igrati s skupino, s katero je nabral zelo veliko odrske kilometrine, zasedbo Gedore.

Po letih je sicer mlad, a v glasbenih vodah velja za starega, prekaljenega glasbenega mačka. Glasbeno nadarjenost je začel brusiti že kot otrok, saj je bil obkrožen z mnogimi inštrumenti. Poleg kitare se je tedaj naučil igrati tudi trobento in bobne. Da lahko prepriča tudi kot pevec, je spoznal v dijaškem bendu in se kmalu zatem pridružil skupinama Gedore in Q2O, bil spremljevalni kitarist in gost na koncertih Anike Horvat, na odrih pa je spremljal tudi legende kot so Slavko Ivančič, Tulio Furlanič in Enzo Hrovatin.

Kreativna norost je tista, ki ga zaznamuje. Zato je pesem z naslovom "NORIM" kar pravšnja zanj. Vse inštrumente je za to pesem odigral kar sam. Pri skladbi Barve, po kateri je poimenoval album, pa je sodeloval s Krkuča Kunekšon.

O svojih spominih na otroštvo, izkušnjah v preteklih dveh letih in načrtih za prihodnost je spregovoril v Dopoldnevu in pol, kjer ga je gostil Iztok Novak Easy. Celotnemu pogovoru lahko prisluhnite s klikom na zgornjo povezavo.


Zadnji prispevki