Trenutno se predvaja:
25. junij 2020 ob 09:18 Glasba

Letošnji festival Gora Rocka poteka na spletu

Poletna sezona bo v Posočju minila brez glasbenih festivalov. Kljub odpovedi festivalov pa skušajo organizatorji svojim zvestim oboževalcem ponuditi nekaj festivalskega vzdušja.
Utrinek ene izmed preteklih izvedb festivala Gora Rocka. Foto: Zoran Abram
Utrinek ene izmed preteklih izvedb festivala Gora Rocka. Foto: Zoran Abram

Gora rocka je zato svoj festival preselila na splet. Od danes do sobote bo na njihovi Facebook strani mogoče spremljati spletne koncerte. Festival Gora Rocka, ki vsako leto v začetku poletja zatrese Šentviško planoto, se tako kot vsi drugi glasbeni festivali, prestavi na naslednje leto. Kljub temu pa so letos pripravili spletno izdajo festivala, je pojasnil Nicolas Vanek: "Smo se odločili, da moramo dati našim obiskovalcem še zmeraj nek občutek, da nismo pozabili nanje. Tako bomo pripravili on-line Goro Rocka s koncerti, oddajami, anekdotami, nagradnimi igrami."

Pripravili so tri koncertne večere, na katerih bodo gostili devet glasbenih skupin, med drugim tudi štajersko Happy Ol' McWeasel. Pevec skupine Gregor Jančič pojasnjuje: "Fantje in celotna ekipa niso obupali in to nam je dalo vedeti, da če bi mi obupali, bi bili poraženci. Zelo zanimiva snubitev z njihove strani, on-line festival, in se že ga veselimo, tako da sem vesel, da je Happy Ol' McWeasel del te zgodbe."

Tako kot vsako leto, bo tudi letošnja izvedba festivala dobrodelna. "Dobrodelnost je ena izmed glavnih stvari, ki jih mi delamo in nikakor ne more miti mimo tega. Povezali smo se s projektom Botrstvo in že sedaj vse pozivam, naj pošljejo SMS na 1919 BOTER5, s tem bodo darovali 5 evrov za projekt Botrstvo," še dodaja Vanek.

Gora Rocka pa bo naslednje leto potekala med 24. in 27. junijem.

Meta Škvarč


Zadnji prispevki