Trenutno se predvaja:
18. november 2019 ob 13:42 Glasba

Lombardo z novo pesmijo napovedujejo album

tokratna pesem in pol je skladba Pokrita z zvezdami zasedbe Lombardo.

S to pesmijo pravzaprav napovedujete nov studijski izdelek, kajne?

Tako je. Že nekaj časa delamo na tem in zdaj smo nekje proti koncu. Še vedno pa lahko določene stvari izboljšamo. Izid albuma je predviden marca prihodnje leto. Nismo vezani na določene roke, ki bi nam jih dala založba, tako da tudi če bo izšel kasneje, pač bo.

Koliko časa ste si vzeli za pripravo tega albuma? Že ima naslov?

Spomladi letos smo bolj resno poprijeli za ta projekt, drugače pa nimamo nekega kontinuiranega ritma, vmes počenjamo tudi druge stvari. Ni pa vse odvisno od nas, ker je od zadaj vpetih veliko ljudi. Naslov albumu damo vedno na koncu, ker tako se sklene neka zgodba, ki na koncu dobi tudi ime.

Komu ste zaupali produkcijo albuma?

Dejanu Radičeviču, ki je eden od najboljših treh producentov v Sloveniji, za ta žanr pa absolutno najboljši.

Zelo zanimiv kraj ste izbrali za snemanje videospota …

Za novo pesem smo snemali v centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanjah. Režiral ga Matej Grginič. Zamisel za snemanje v tem prostoru mu je dal sam naslov skladbe "Pokrita z zvezdami".

V spotu pomembno vlogo odigra tudi plesalka, zasledila sem njeno ime – to je Aleksandra Vojnovič, ki je nabirala izkušnje v Bollywoodskih filmih in televizijskih serijah Reka ljubezni in Usodno vino. Odlično ste se ujeli – tudi ko kamera ni snemala?

Absolutno. Z Aleksandro smo se povezali prek socialnih omrežij. Tam smo namreč objavili razpis za plesalko in ona nas je najbolj navdušila. Verjamem, da bomo z njo še sodelovali.

Kakšni so načrti zasedbe Lombardo do konca leta?

Trenutno se prej izogibamo nastopom kot bi si jih želeli, ker ta žanr glasbe zahteva tehnično bolj dodelane stvari, preden stopiš na oder.

Anita Urbančič


Zadnji prispevki