Trenutno se predvaja:
21. oktober 2019 ob 16:25 Glasba

Paul Grem: "Ustvarjamo svojo glasbo!"

V tokratni rubriki Pesem in pol je največ glasov prejela pesem Nočem plesat sam, ki jo je v Dopoldnevu in pol predstavil glasbenik Marko Stropnik iz zasedbe Paul Grem.

Kakšni so občutki ob zmagi?

Zelo dobri. Hvala vsem, ki so glasovali za nas in nas podprli, očitno delamo dobro.

Že nekaj časa ste prisotni na slovenski glasbeni sceni, vendar do zdaj še niste igrali v taki zasedbi.

Res je. To smo prijatelji, ki se že leta poznamo. Od nekdaj smo imeli željo, da bi skupaj nekaj ustvarili in zdaj nam je to uspelo. Verjamem, da bo to dolgoletna zgodba, ki bo obrodila sadove.

Eno leto ste samo vadili, pred kratkim pa ste imeli tudi prvi koncert.

Res je, predstavili smo se v Snack baru v Žusterni. Vse se je nekako zložilo skupaj, zadeva je bila dovolj zrela, ravno smo do konca posneli single, zdaj moramo samo v tem ritmu voziti naprej.

Kateri so še člani banda?

V prvi vrsti moj brat, Mitja Stropnik na bobnih, s katerim že dolgo let sodelujem, Andrej Rot na kitari in Patrik Grbac na bas kitari. Na vokalu pa Dušan Sagadin.

Vadili ste bolj ali manj na svojih skladbah, niste veliko preigravali?

Že od začetka je ideja temeljila na tem, da ustvarjamo svojo glasbo in smo takoj bili zelo produktivni.

Kje ste dobili idejo za ime skupine »Paul Grem«?

Dolgo je trajalo, preden smo našli to ime, skoraj osem mesecev, zaključilo pa se je tako, da tudi na zadnjem sestanku nismo bili zedinjeni glede imena, tako da je na koncu Patrik vstal in rekel: »Če nimamo imena, pol grem!« Dodali smo malo mističnosti imenu, tako smo postali Paul Grem.

Kakšni so načrti?

V kratkem bo izšel videospot za pesem »Nočem plesat sam«, v pripravi pa je tudi še en single, ki bo izšel takoj po novem letu. Imamo veliko dobre volje in zagnanosti za nadaljnje ustvarjanje.


Zadnji prispevki