Trenutno se predvaja:
30. december 2019 ob 12:26 Glasba

Moya: "Moje prihodnje leto bo čas uspavank!"

Aktualna zimska pesem in pol je "Pesem zate", ki jo je ustvarila Moya oziroma Mojca Štoka.
Foto: Radio Koper/osebni arhiv
Foto: Radio Koper/osebni arhiv

Letos obeležuješ 10 let svoje glasbene poti … Kaj praviš, je tale zmaga lepo slovo od letošnjega leta, ki si ga začela z izdajo prvenca?
To je v bistvu zdaj tista češnjica na torti. Tako da ja, za menoj je lepo leto in seveda ta zmaga je samo še dodatek, da je vse skupaj še lepše.

Kdor si je ogledal videospot, je zagotovo tudi opazil, kakšna novost se obeta pri tebi …
Ja, verjetno, da bo drugo leto bolj čas uspavank kot kakšnih novih pesmi (smeh).

Kakšni so sedaj tvoji načrti, si nameravaš vzeti predah od ustvarjanja glasbe ali se boš prepustila dogajanju, pa bo, kar bo?
Po moje se bom kar prepustila, bom videla sproti, kako in kaj, kako bo dete pridno. Mislim pa, da bodo uspavanke kar redno na sporedu, tako da če bo kaj nastalo iz tega, bo tudi v redu (smeh).

Kaj lahko poveš o pesmi? Komu je namenjena?
Naredila sem jo že pred nekaj časa in se mi je zdelo škoda, da je ne bi objavila. In sem izbrala ta čas ob koncu leta. Pesem je neke vrste darilo vsem poslušalcem in ljudem, ki me poslušajo in podpirajo na moji glasbeni poti, preden grem na porodniški dopust. Je pa ena taka ljubezenska baladica v mojem stilu.

S kom si jo ustvarila – vztrajaš pri znanih oz. dosedanjih imenih?
Tako je. Drugi del tandema je Jan Baruca, Yan Baray, brez katerega je moj pevski del samo ena taka baladica na kitari, ker on poskrbi za produkcijo in aranžma. Posnela sem tudi videospot, kjer mi je pomagal zelo priden mladi ustvarjalec Lenart Kobal s Krasa.

Kje ste snemali spot?
Snemali smo v Štanjelu, pri Zoru, v Ferrarijevem vrtu, po vasici sami ... Šli smo tudi do izolskega Belvederja, ker se od tam lepo vidi morje. Ker tudi besedilo omenja morje, je bilo zimsko morje v ozadju meni že od začetka tisto nekaj, kar je moralo biti v videospotu.

Kaj želiš v letu 2020 vsem, ki te zdajle slišijo?
Predvsem zdravja, sreče, iskrenih prijateljev in ljubezni. Tako da, srečno, srečno vsem!

Anita Urbančič


Zadnji prispevki