Trenutno se predvaja:
30. november 2020 ob 10:47 Glasba

Notranji kres Anje Strajnar tli kljub aktualnim razmeram

Tokratna Pesem in pol je skladba Anje Strajnar - Notranji kres. Z Anjo se je pogovarjala Tjaša Lotrič.
Foto: Ajda Martinčič
Foto: Ajda Martinčič

Pevka, učiteljica petja, sihronizatorka, voditeljica in še kaj … Glasba vas spremlja od otroštva, kajne?

Da, še pred rojstvom sem v materinem trebuhu najbolj brcnila takrat, ko si je v Križankah ogledala muzikal Jesus Christ Superstar.

Kdo se lahko prepozna v skladbi?

Zagotovo vse ženske, tudi moški. Skladba je bila pisana v zadnjih mesecih in v podzavesti je bil koronski občutek. Navznoter mnogi živimo bogato življenje, navzven pa smo siromašni, zgledujemo se po drugih, da ustrezamo vrednotam.

Kdo je sodeloval pri nastanku?

Pesem smo napisali trije. Poleg mene še Domen in Žan, besedilo pa je moje delo. V kreiranju sem zelo uživala, počasi sem ga gnetla.

Posneli ste tudi videospot.

Ja, zelo je minimalističen, lahko si ga ogledate na Youtubu. Na tak način upam, da je prišlo tudi besedilo v ospredje.

Ustanovili ste tudi svoj bend. Kakšni so načrti?

Ja, imam dve skupini. Starejša je Akordika, ki se ukvarja z glasbo iz muzikalov, lani pa sem ustanovila Anja Strajnar band, ampak v času korone žal nimamo priložnosti nastopati. Čakamo, da se sprosti ozračje, upam, da čim prej, saj so želje velike.

Nastopali ste tudi že v več muzikalih.

Ja, muzikal prepleta vse – ples, igro in petje. Jaz imam vse to rada. Na odru je veliko igrivosti in s soigralkami in soigralci je ustvarjanje krasno in posebno. V tej harmoniji igre in plesa je dinamika nastopa drugačna, tudi koncentracija je potrebna.

Ste tudi mama dveh šolarjev.

Ja, en fant je star 9, drugi 5 let. S starejšim, ki je v 4. razredu, imam precej sreče, saj se s partnerjem zelo uspešno usklajujeva. Šola na daljavo je v redu, tudi koncept je dober, a za starše je to zelo težavno, saj veliko 'odpredavamo' mi. Usklajevanje obveznosti je težko. V šali rečem, da se na telefonske pogovore pripravljam kar na stranišču, ker je tam največ miru.

Kaj načrtujete za naprej?

Precej idej imam, tudi svoj album bi rada izdala. Zagotovo bi se rada vrnila v čevlje producentke, tako kot v preteklosti. Želim si precej ustvariti in nastopati v muzikalih. To so želje in cilji hkrati. Upam, da se čim prej uresničijo.

Tjaša Lotrič

Anja Strajnar je predstavila skladbo Notranji kres


Zadnji prispevki