Trenutno se predvaja:
17. december 2019 ob 12:57 Glasba

Okustični: "Ponosni smo na to, kar smo ustvarili!"

Skupina Okustični je izdala nov plošček Enkratna, neponovljiva. Karin Zemljič in Mate Bro sta ga predstavila v torkovem Dopoldnevu in pol.
Foto: Arhiv umetnika/Urša Premik
Foto: Arhiv umetnika/Urša Premik

Okustični, (akustična) žanrsko pestra zasedba, katere glasba temelji na vokalni interpretaciji, so z unikatnim glasbenim izrazom in premišljenim avtorskim pečatom v letu 2017 prevetrili slovensko glasbeno pokrajino z debitantsko skladbo 'Pri nas'.

V lanskem letu so svojo žanrsko odprtost pokazali z reinterpretacijo skladbe Ta noč je moja, letos so se na EMI predstavili z novo skladbo Metulji plešejo, ki je kmalu dobila tudi svojo ljudsko različico, s citrami, nato je luč sveta ugledala še Se vrti (Ko si na tleh).

Pred kratkim so v svet poslali novo skladbo Enkratna, neponovljiva in z njo napovedali izid istoimenskega prvenca.

Karin Zemljič in Mate Bro, oba izobražena glasbenika, sta se odzvala povabilu Iztoka Novaka in v studiu Hendrix v živo odigrala dve skladbi z albuma: Ta noč je moja ter Enkratna, neponovljiva. V pogovoru sta voditelju med drugim zaupala, zakaj sta izbrala tako ime, kako sta se našla, katera pesem je na albumu najmočnejša ter ali se kdaj znajdeta v razcepu med kakovostjo in všečnostjo. Pogovoru v celoti lahko prisluhnete v 4D arhivu.

Iztok Novak


Zadnji prispevki