Trenutno se predvaja:
28. september 2020 ob 07:44 Glasba

Omar Naber koronačase izkoristil za krepitev znanja

Omar Naber je minuli teden osvojil tedenski naziv Pesem in pol. Ob razglasitvi zmagovalca smo poklepetali o njegovih načrtih za prihodnost.
Omar Naber med finalnim nastopom na lanski Emi. Foto: Jani Ugrin
Omar Naber med finalnim nastopom na lanski Emi. Foto: Jani Ugrin

Kaj vas je najbolj prepričalo, da ste se odločili za tekst te pesmi?
Pesem je stara že nekaj let. Vedno se mi je zdela spevna, rekel sem si, da nujno potrebuje vizualno podporo, torej videospot, biti mora na pravem mestu ob pravem času. Zdaj, v teh koronskih časih, ko ni nastopov in ni prireditev oziroma je vse tako omejeno, se mi je zdel pravi čas, da se temu posvetim. Iztok Melanšek mi je napisal že par dobrih slovenskih tekstov, zaradi tega sem to besedilo zaupal tudi njemu, in ko sem jo prvič zapel z njegovim tekstom nisem imel ene same pripombe in sem zelo vesel, kako je skladba nastala.

Ste pričakovali, da bodo poslušalci tako hitro to skladbo posvojili?
Niti ne. Danes imamo poplavo informacij, novih pesmi, izvajalcev, pevcev... Težko je priti na površje oziroma slišati svojo skladbo po radiu. Zelo drugače, kot je bilo pred petnajstimi leti. Zelo vesel sem za odzive, za ogromno število ogledov na Youtubu. To mi je v čast in v veselje, kljub temu, da ni tako nedolžna, ni tako radijska, je bolj rokerska.

Se vam zdi iskrenost do poslušalcev pomembna?
Iskrenost je esencialna, ne samo pomembna. Vsaka stvar mora biti narejena povsem iskreno, da lahko izvajalec stoji za njo. Marsikatero pesem, ki jo sam nisem napisal, pa mi je bila vseeno zelo všeč, sem jo z največjim veseljem predstavil publiki in stal za njenim sporočilom, čeprav nisem bil avtor pesmi.

Kaj trenutno počnete?
Trenutno čakam, da bom lahko spet stopil na oder, nastopil nisem že sedem mesecev in sem kar malo nestrpen. Ostajam pa optimist. Vsaka stvar je za nekaj dobra, zdaj sem se spustil v glasbeno produkcijo za katero dejansko nisem imel časa. Ta pesem je prva avtorska skladba, ki sem jo sprogramiral, zmiksal in sproduciral sam od začetka do konca. Edino na koncu mi je prijatelj Andrej Vovk naredil master.

Imate kakšne izzive za prihodnost?
Nadaljeval bom z glasbeno produkcijo, kjer se mi zdi, da sem presegel samega sebe in svoja pričakovanja. Prepričan sem, da bom vse svoje stvari od zdaj naprej delal sam in bom iz skladbe v skladbo boljši.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki