Trenutno se predvaja:
13. januar 2021 ob 10:24 Glasba

Paul Grem: ko se povežejo glasbeniki in prijatelji

Z imenom Paul Grem se predstavlja družba glasbenikov, ki so že dalj časa prisotni na slovenski glasbeni sceni, a do zdaj še niso igrali v taki zasedbi. V torkovem dopoldnevu so prvič skupaj nastopili v studiu Hendrix. Na obisk jih je povabil Easy.
Foto: Radio Koper/A. R.
Foto: Radio Koper/A. R.

Ekipo sestavljajo Marko in Mitja Stropnik, Andrej Rot, Patrik Grbac in Dušan Sagadin – Duco, Štajerec, ki že več kot 20 let domuje na Primorskem. V studiu Hendrix so predstavili svojo zgodbo in svoje pesmi. Med drugim smo lahko slišali 'Pot', 'Luč preteklosti', 'Iskren pogled' in 'Nočem plesat sam'.

Če so oktobra leta 2019, ko so zmagali v rubriki Pesem in pol, povedali, da imajo veliko dobre volje in zagnanosti za nadaljnje ustvarjanje, jih je zdajšnje stanje, kot boste slišali, ustavilo. Odgovarjal je Duco, ki je tudi avtor besedil: "Vsak dan vzamem kitaro v roke, pa ne gre. Vidim, da nekatere to obdobje inspirira, mene pač ne."

Foto: Radio Koper/A. R.

Kako pa so si v skupini razdelili delo? "V bistvu si ga nismo (smeh). Spomnim se, da sem, ko smo se prvič dobili, pač prinesel vse, kar sem imel. Nekatere pesmi so že imele glasbo, nekaj je bilo samo besedil ... Marko pa je prinesel demo posnetek, ki je bil kot nalašč za eno moje besedilo, brez večjih popravkov ... In takrat me je prešinilo, da mogoče pa iz tega (skupine - op. a.) nekoč nekaj bo (smeh)!"

A. U.

V studiu Hendrix so nastopili fantje iz zasedbe Paul Grem


Zadnji prispevki