Trenutno se predvaja:
23. marec 2020 ob 18:11 Glasba

Pesem "Sama" izšla kot singel na pobudo oboževalcev

Tokratna zmagovalna pesem in pol je skladba Sama. Predstavila nam jo je pevka in učiteljica Petra Zore. 
Bomb Shell in Petra Zore so že nastopili tudi na festivalu MMS. Leta 2016 so se predstavili s pesmijo Narobe svet. Foto: MMC RTV SLO - Sandi Fišer
Bomb Shell in Petra Zore so že nastopili tudi na festivalu MMS. Leta 2016 so se predstavili s pesmijo Narobe svet. Foto: MMC RTV SLO - Sandi Fišer

Konec februarja ste bili pripravljeni na nove zmage na koncertnih odrih, sem nekje prebrala. Zdaj je to iz vsem znanih razlogov na stranskem tiru. Pa vendar je vaša nova pesem lepo zaokrožila po radijskih postajah, Primorce pa celo tako navdušila, da ste zmagovalka naše rubrike. Čestitke!
Hvala lepa, tudi mi smo se zelo razveselili. V bistvu je ta skladba za nas res nekaj posebnega. Gre za zadnjo skladbo, ki je izšla na prvem albumu Ob petih izrecno na pobudo vseh oboževalcev. Vsi so si bili enotni, da je čudovita pesem, zato smo rekli, da jo bomo izdali kot singel. Meni je najljubša balada in sem zelo ponosna nanjo.

Kdo jo je ustvaril in kje ste jo posneli?
Sem avtorica večine besedil naših pesmi, tudi tokrat je bilo moje maslo (smeh). Pesem smo posneli v Ljubljani, v prestolnici imamo tudi vaje. Smo pa vseslovenski band: eden je iz Metlike, jaz sem iz Ljubljane, spet tretji član je iz Ljubnega ob Savinji, četrti pa iz Kamnika ... in tako se potem vedno znova srečamo kar v Ljubljani, od koder je ženski del ekipe (smeh).

Niste samo pevka, ampak tudi učiteljica. Povejte ali v teh časih pogrešate učence?
V bistvu pogrešam celoten proces življenja, če lahko tako rečem. Pogrešam vse, od jutranjega vstajanja in poti z avtom v službo, do vaj ... Ta karantena je kar izziv. Biti zaprt, šola na daljavo ... Tudi učencem je to velik izziv, vsi še iščemo prave rešitve.

Ne morem mimo šova Znan obraz ima svoj glas. Zato ste delno krivi kar sami, saj ste minuli konec tedna objavili zanimiv video, ki je bil, kot poudarjate, posnet že pred karanteno. Kaj lahko poveste o njem?
Material je bil posnet pred približno tremi tedni. Odločili smo se, da bomo akustično zapakirali večino mojih nastopov v šovu in da vse skupaj prikažemo na en tak humoren način. Odzivi so lepi. Na splošno je bila ta oddaja tudi meni ena izmed boljših izkušenj v življenju. Kolikor je bila naporna, je bila tudi čudovita. Tega res ne doživiš vsak dan: da se vsak teden preobraziš v nek drugi lik in da je tam cela ekipa, ki skrbi zate, da imaš maske ... Res ena edinstvena izkušnja.

Bomo videli, če se bo tudi pod tem videom odzvala Anastacia?!
Ha, ha, ja, upajmo, da se bo še enkrat oglasila.

Anita Urbančič


Zadnji prispevki