Trenutno se predvaja:
16. november 2020 ob 16:33 Glasba

Pevec Tomos nam prinaša več energije

Ta teden ste izbrali pesem Več energije, ki jo prepevata Tomos in Moya. Poklepetali smo s Tomosom oz. Tomažem Marcem.
Foto: Metka Skrt
Foto: Metka Skrt

Kako si polnite baterije zdaj, ko smo vsi bolj od daleč, v mehurčkih, in virtualno?

Ja, veliko težje je ustvarjati zdaj, se dogovarjati in usklajevati. Pri snemanju niti ni tak problem, ker imamo svoj studio oz. lahko veliko naredimo tudi na daljavo. Večji problem so videospoti, vseskozi moramo spremljati vladne ukrepe, da vidimo, kaj sploh lahko naredimo in kako lahko snemamo!

Refren vaše uspešnice pravi: »Kako lahko lepo živiš, da si srečen«. Vsak ima le eno možnost. Kaj pa, če je ne izkoristi?

Odvisno od vsakega posameznika. Eno življenje imamo, naša odločitev pa je, kako si ga kreiramo. Ne smemo dovoliti, da drugi in situacije preveč vplivajo na nas.

Ko v Kopru rečemo Tomos, takoj pomislimo na tovarno z motorji. Prihajate z Deskel, od kod ideja za ime, kaj pomeni?

V bistvu ni bilo nobene povezave z motorjem. V osnovni šoli so me klicali Tomo in potem dodali še ta 's', Tomos, in to ime sem obdržal.

Moyo oz. Mojco Štoka slišimo v refrenu. Kako sta se dogovorila?

Z Mojco se poznava že več let. Vedel sem, da poje, spremljal sem jo in samo vprašanje časa je bilo, kdaj bova tudi midva skupaj kaj naredila. Ponudila se je priložnost in pesem je tu.

Koga bi veljalo še izpostaviti pri nastajanju tega singla?

Definitivno producenta Janija Klančiča in Mateja Doljaka. Video je posnela naša produkcijska ekipa Production Lair, za režijo je poskrbel Nejc Laščak, za grafično oblikovanje Monika Hriberšek - Monikart, v glavni vlogi pa je spet naš 'bananko' Danijel Mutič. Ta lik smo uporabili že v prejšnjem singlu Gruv za muv, tudi na koncertih je vedno zraven.

Je v ognju še kaj novega, je blizu tretji album?

Že pred letom sem načrtoval izdati videospote, zdaj samo čakam , kdaj bom plan lahko uresničil. Je pa že pripravljen naslednji singel, čakamo, da se malo sprostijo ukrepi, da bi posneli še videospot. Upam, da bo enkrat februarja zunaj, če bo vse po sreči, v marcu pa naj bi izšel tretji studijski album Angeli in demoni.

Demoni in angeli, po knjižni uspešnici?

Ne, gre samo za nasprotje občutkov, med svetlim in temnim.

Tomos - Več energije (ft. Moya) (Official video)Zadnji prispevki