Trenutno se predvaja:
10. junij 2019 ob 13:03 Glasba

Poetična rock alternativna zasedba Bogunov je prepričala s svojo Nočno zgodbo!

Največ glasov za Pesem in pol Radia Koper je zbrala skupina Bogunov. Zanjo pravijo, da ima magijo Yu rocka in toplino pripovedništva kantavtorjev nekdanje države.
Osebni arhiv
Skupina Bogunov predstavlja nekakšen hrvaško-slovenski hibrid, saj avtor prihaja iz Splita, ostali glasbeniki pa so iz Ljubljane. Foto. osebni arhiv

Čestitke bo zasedbi prenesel Ognjen Zeljić. Predlagam najprej nekaj besed o pesmi, ki je prepričala naše poslušalce. Vi ste avtor tako glasbe kot besedila.

Tako je. Za glasbo so naredili aranžma člani Bogunov, sodeloval je tudi Mirko Medved. Skladba je malenkost temačna, čeprav meni zveni na trenutke zelo osvobajajoča. Je pa taka tema o večno bežoči ljubezni, ki pride in gre. Bila je napisana ponoči.

Kje ste jo snemali?

Snemali smo pri enem od producentov prihajajočega albuma.

Producent in režiser Denis Brnčič je o snemanju spota povedal, da ste Nočno zgodbo snemali ponoči. Drži?

Drži. Snemali smo ponoči 1. maja. Ko so bili vsi na počitnicah in uživali, smo mi pridno delali in snemali do jutranjih ur. To je bil neke vrste poseben izziv, ker smo morali v prvem planu pokazati čustva.

Gre za zelo osebno izpovedno pesem, zato so vas postavili v središče. To je vaša zgodba. Boste izdali, kdo je Ljubezen?

Ta ljubezen je abstraktna stvar. Vsak lahko najde v pesmi osebno ljubezen, kaj ga privlači in obenem uničuje. V tej pesmi je ljubezen ljudožerska, po eni strani je morilec vseh čustev po drugi pa spodbujevalec življenja in lepote.

Kaj dela Dalmatinec v Sloveniji?

Pred 20-imi leti sem prišel v Ljubljano študirat, spoznal dekle in ostal. Postal sem Ljubljančan, ampak dalmatinski duh še vedno ostaja. Lahko greš ti iz Dalmacije, a Dalmacije iz tebe težko.

Kdo je še v glasbeni ekipi, v zasedbi Bogunov?

Dva kitarista, Peter Pavičić in Vladimir Zelić, na bas kitari je Mitja E. Centrih, na bobnih pa je Rok Skoliber. Zelo vesel sem, da so se taki glasbeniki odločili iti z menoj na to pot.

Kako ste izbrali ime skupine - Bogunov?

Obstajamo že 15 let. Bogunov je neka organska tvorba, ki se stalno spreminja. Jaz držim sidro, da se to ne premika, vse okoli pa se spreminja in na 5 let se zgodi neka nova zgodba. Tisti, ki nas spremljajo že ves ta čas, smo jim znani in aktualni.

O vas pravijo, da ste najsvetlejši neodkriti biser »post YU-scene«. Kako bi označili glasbo, ki jo igrate?

Veliko prepustim sami skupini in glasbenikom, ki jim zaupam. To so ljudje, ki vedo kaj počnejo.

Mojca Klarič


Zadnji prispevki