Trenutno se predvaja:
28. marec 2020 ob 20:41 Glasba

Priprave na Metaldays in Goro rocka potekajo nemoteno

Organizatorji posoških glasbenih festivalov optimistično zrejo v poletje - festivalov ne bodo odpovedali.
Gora Rocka. Foto: Zoran Abram
Gora Rocka. Foto: Zoran Abram

Trenutne izredne razmere budno spremljajo tudi organizatorji glasbenih festivalov. V Veliki Britaniji so sicer že odpovedali junijski festival Glastonbury, ki ga vsako leto obišče okrog 200.000 ljudi. Medtem pa priprave na Metaldays in Goro rocka v Posočju potekajo nemoteno. Organizatorji so optimistični in napovedujejo, da bodo festivale kljub razmeram organizirali.

Festivali v Tolmin vsako leto privabijo okoli 23.000 obiskovalcev. Prvi glasbeni festival v Posočju je Gora rocka na Šentviški planoti nad Tolminom. Letos bo na sporedu zadnji vikend v juniju. In kako potekajo priprave v času izrednih razmer? Organizator Jernej Kenda pravi:

"Z vsemi našimi izvajalci podpisujemo pogodbe. Če žura ne bo, se sporazumno razidemo."

Kenda dodaja, da festival nameravajo izvesti, a razmišlja tudi o tem, kakšna bo njihova usoda po epidemiji koronavirusa.

"Mislim, da bomo vsi v zelo težkem finančnem položaju. In obiskovalcev bo tudi manj, ker ne bodo imeli denarja za tovrstne žure."

Tudi priprave na Metaldays so v polnem teku. Metalci bodo tolminsko Sotočje zasedli konec julija. Organizator festivala Slobodan Milunović.

"Mi kot organizatorji zagotovo ne bomo odpovedali festivala. Lahko se zgodi, da bodo taka navodila, da množična zbiranja ne bodo možna. Ali pa da bodo ostale države zaprte in obiskovalci ne bodo mogli priti do Slovenije. V tem primeru festivala zagotovo ne bo."

Milunović je v stiku tudi z organizatorji drugih evropskih festivalov.

"Nihče se zaenkrat ne igra s to idejo, da bi festivale odpovedali."

Kot zaenkrat kaže, bo torej poletje v Posočju ponovno v znamenju glasbenih festivalov. Organizatorji pa vseeno spremljajo stanje in bodo ukrepali v skladu z navodili države.

Meta Škvarč


Zadnji prispevki