Trenutno se predvaja:
18. november 2019 ob 15:27 Glasba

Radio Koper praznoval z dobro glasbo

V nedeljo so v Kopru Perpetuum Jazzile skupaj z Nino Pušlar pripravili izjemen glasbeni spektakel, ki je privabil preko 1.500 ljudi.
Foto: Radio Koper/Alan Radin
Foto: Radio Koper/Alan Radin

Obiskovalce vseh starosti je navdušilo sozvočje ene najbolj znanih vokalnih skupin pri nas. Presenečeni so bili zlasti nad tem, kako lahko zbor brez uporabe inštrumentov vseeno izvede legendarne pesmi našega časa.

"Super so, glasovi so popolni, na svetovnem nivoju. So zelo povezani, in imajo takšne glasove, ki jih gre iskati. Tudi Nina Pušlar je zelo dobra vokalistka," nam je povedala ena od obiskovalk koncerta.

"Najbolj so me navdušili glasovi, ki jih delajo sami, brez uporabe inštrumentov, ampak s telesom," je po koncertu povedala mlajša obiskovalka, ki jo je najbolj navdušila Nina Pušlar. "Lepo poje."

Najmlajši so bili navdušeni nad Nino Pušlar, ki je svojo glasbeno pot začela ravno preko Radiotelevizije Slovenija, v oddaji Spet Doma, že pri 16. letih. Sedaj praznuje 14. obletnico delovanja. Povedala nam je, kaj jo še vedno vrača na oder s tako posebno energijo.

"Bilo je čudovito, ker je skupaj s Perpetuum Jazzile vedno čudovito. Ko se oglasi toliko lepih glasov zraven tvoje skladbe, sem res počaščena. Tudi ker so si izbrali pesem Svet je tvoj za svojo, da smo jo lahko odpeli za 70. obletnico Radia Koper. Mislim, da je to nekaj najlepšega. 6. septembra sem izdala 6. album. Če bom tako dolgo na sceni, kot je Radio Koper, bo verjetno številka albumov kar velika (smeh). Zelo bom vesela, če bom prišla vsaj do polovice, če ne do 70. Sedaj bo čas za promocijo novega albuma in pesmi Pusti me, ki zaključuje ta album. Vse to je lepo prevetriti na koncertih, ki se bodo zvrstili do novega leta, ko bom obeležila 15. obletnico svoje kariere."

S člani skupine Perpetuum Jazzile smo se pogovarjali o tem, kaj dela njihove nastope na odru tako posebne in kaj si lahko obetamo v prihajajočem letu.
"Mi damo občinstvu, kar zahteva. Od nas dobijo pozitivno energijo, ker smo tudi sami energični. Kar nas v zboru druži, je ljubezen do petja, in to že od leta 1983, ter prijateljstvo. Brez tega ne bi zdržali tako dolgo."

"Lani smo izdali nov album, kjer so samo slovenske pesmi, s čudovitimi aranžmaji, in tudi mi smo uživali, ko smo snemali."

"V letu 2020 bomo pričarali nov šov, ki se že gradi koreografsko in pevsko."

Vloga radia kot medija se je skozi čas spreminjala. Če je nekoč to bil edini in najhitrejši medij, je danes drugače. Članico Perpetuum Jazzile smo povprašali, kaj njej kot glasbenici pomeni radio.

"Prek radia najdem novo glasbo, nove pesmi. Super mi je slišati pesem, ki mi je res všeč, in nato najti naslov. Radio mi prinaša to, glasbene novosti."

Dobrodošli v družbi Radia Koper, kjer že 70 let valovijo melodije dobre glasbe.

Alfred Gei


Zadnji prispevki