Trenutno se predvaja:
19. avgust 2019 ob 14:41 Glasba

Romanca: "Stvari je lepo delati počasi in preudarno!"

V jazzu in klasični glasbi izobražena pianistka Manca Udovič je predstavila pesem Počasi in previdno in načrte skupine Romanca.

Manca, z zasedbo Romanca ste izdali prvi singel (in spot) s prihajajočega prvenca, ki ga napovedujete za jesen ... Pesem nosi naslov Počasi in previdno ... Je to dober življenjski moto ali ste z njo želeli povedati kaj drugega?

Mi smo prepričani, da je to dober življenjski moto in želeli smo povedati to, kar se da slišati. Mnenje pa naj si poslušalci ustvarijo sami ...

Skupino sestavlja kar impresiven seznam glasbenikov, ki so sodelovali (ali še sodelujejo) z mnogimi slovenskimi glasbeniki. Kdo vse torej - poleg vas – še sestavlja Romanco?

Zasedba je sestavljena iz odličnih glasbenikov, to so: basist Jan Gregorka, vokalist Uroš Buh, bobnar Gašper Peršl in trobentač Rok Nemanič.

Kdo pa je producent vašega prvenca?

Producent je Rok Lopatič, ki je med drugim klaviaturist od Laibach, pri kateremu smo tudi snemali našo ploščo. Ravno včeraj smo naredili še zadnje popravke za nove mikse, ki prihajajo jeseni.

Na albumu, ki bo izšel jeseni, bo, če se ne motim, devet avtorskih skladb ...

Tako je. Plošča prihaja ven konec septembra oz. v začetku oktobra in bo nosila ime Počasi in previdno, tako kot pesem. To so vse moje avtorske pesmi, smo pa jih s fanti malo preuredili, dokončali aranžmaje.

Za kakšne pesmi gre? Slišala sem, da so pri vas vsi inštrumenti enako pomembni ...

Noben inštrument ni posebej izpostavljen, nekje sem prebrala, da pišemo POP koračnice in lahko bi se kar strinjala s tem.

Ste se zabavali ob snemanju videospota za pesem, zaradi katere se pogovarjava?

Ja, imeli smo se super in mislim, da se to, da smo uživali, vidi tudi v spotu. Nastal je pod umetniškim vodstvom Blažke Jurjavčič, za snemanje in montažo pa je poskrbel Nejc Pisanski. Mislim, da smo lepo zaobjeli vsebino te pesmi.

Načrti so torej jasni, izdaja CD-ja, nato pa koncertna turneja ... Kje vse nameravate nastopiti?

Nastopili bomo na severnem Primorskem, v Tolminu, za Obalo zaenkrat še nimamo datuma, bomo pa zagotovo v Ljubljani, Kranju, Krškem in verjetno tudi v Zagrebu.


Zadnji prispevki