Trenutno se predvaja:
17. november 2020 ob 14:04 Glasba

Samuel Lucas: Vsi smo bratje, sestre, rojaki

Novi album Sebe dajem prinaša zmes bluesa, funka, jazza in še česa, za kar imajo zasluge tudi sodelujoči glasbeniki in pisci besedil. Posebno noto pa je albumu dala hčerka Arijana Lucas, ki je odpela spremljevalne vokale.
Foto: Radio Koper/Alan Radin
Foto: Radio Koper/Alan Radin

Naš glasbeni gost v studiu Hendix je bil glasbenik z neverjetno kilometrino petja po vsem svetu: na terasah, križarkah, v klubih in vip šotorih. Z njim se je pogovarjal Iztok Novak Easy.

Ta verz 'Vsi smo bratje, sestre rojaki' se mi zdi zelo pogumen. A ti je kdo kdaj rekel 'nisem jaz kot ti'?

To bi se moral vsak sam pri sebi vprašati. Meni se zdi, da smo vsi enaki in da vsak potrebuje podobno: vodo, zrak, življenje, ljubezen, sočloveka. Rabimo pozitivo, da lahko živimo in funkcioniramo. Sebe dajem, kot je naslov pesmi, je močna izjava in nekaj pove.

Arijana Lucas in Samuel Lucas. Foto: Radio Koper/Alan Radin

Kako doživljaš harmonijo, ki jo prinaša sodelovanje s hčerko Arijano?

Zame je to nekaj fenomenalnega, vsak nima takega privilegija. Res sem srečen, ko je Arijana z mano na odru. Družina je vedno na prvem mestu.

Tudi starša sta bila odličen duet.

Oče je igral kitaro, mama je pela, da je nismo mogli več poslušati (smeh). Ona je pela in pela. Tudi brata. Starejši brat je bolj roker, mlajši pa je rad pel z mano terce. Vsi imamo radi dobro glasbo. Ko bomo starejši, bomo naredili klapo (smeh).

Veliko let si preživel na Švedskem. Kaj ti je dala?

Še pred Švedsko sem obdelal Italijo, Švico, Nemčijo. To je bilo toliko garanja. Delo, delo, delo, nič umetnosti. Na Švedskem pa sem doživel ta respekt. In takrat sem si rekel, da to rad počnem. To dobim danes tudi v Sloveniji.


Celoten nastop si lahko ogledate na spodnji povezavi.


Zadnji prispevki