Trenutno se predvaja:
19. oktober 2020 ob 13:38 Glasba

San Di Ego: "Čas, ki nam ostaja, bomo namenili tudi novemu albumu!"

V rubriki Pesem in pol je bil naš sogovornik Sergej Škofljanec iz zasedbe San Di Ego, ki je ustvarila tokratno zmagovalno skladbo Ti.
Foto: Dare Brenko
Foto: Dare Brenko

Marca ste izdali tretji studijski album z naslovom 'Zdaj je čas', pa ste morali promocijo albuma premakniti na jesen na preteklo soboto v Cvetličarni. Smola pa taka, ker ste odpovedali tudi ta koncert!

Časi so takšni. Mi zagovarjamo teorijo, da se igra v živo ali pa nič. Ne vidimo smisla v on-line zadevah ali v petju z maskami. Promocija albuma se bo premaknila na bolj zdrave čase. Zagotovo se bomo oddolžili, ko se bomo lahko.

Morda bi bilo najbolje, da bi se lotili četrtega albuma?

Zdaj bomo imeli čas. Imamo že vse pripravljeno, samo moramo začeti delati. Mislim, da bomo album končali prej, kot bo konec pandemije.

Ali nam lahko predstavite ekipo? Kdo je še v skupini - poleg vas?

Jure Doles na bobnih, Matic Ajdič na kitari in na spremljevalnih vokalih in naš novi član Mitja Kobal na bas kitari, ki je tudi zelo dober avtor.

Zdaj pa k zmagovalni pesmi TI, ki je ena najbolj nežnih na albumu. Kaj lahko poveste o njej?

To je stara pesem iz 80. let, mi smo jo priredili na naš način. Sam sem bolj nagnjen k baladam, imam raje mirnejše pesmi, zato mi je bila ideja takoj všeč. Posneli smo tudi videospot.

Kaj boste počeli danes, jutri, naslednjih 30 dni?

Boljša stran epidemije je ta, da smo bolj doma in se lahko bolj posvetimo družinskemu življenju. Ostali prosti čas pa bomo porabili za nastanek novega albuma.

Imate še kakšne stike s Samanto Fox? Slišali smo, da se je zelo zabavala na Festivalu piva in cvetja!

Vsi smo se zabavali! To je bil trenutek, ki smo ga ovekovečili. Trenutno pa nimamo nobenih stikov, ker je covid-19 vse zasenčil.

Mojca Klarič

Tokrat smo predstavili skupino San Di EgoZadnji prispevki