Trenutno se predvaja:
10. februar 2021 ob 15:10 Glasba

Sandra Erpe: Vsako obdobje ustvarjanja ima svoje izzive

Na torkov koncert v studiu Hendrix smo v tednu, ko slavimo slovenski kulturni praznik, povabili mlado kantavtorico in književnico Sandro Erpe
Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Sandra je magistrica primerjalne književnosti in študentke doktorskega študija humanistike in družboslovja na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Med drugim je pred dvema letoma izdala svoj pesniški prvenec Prtljaga, lani biografijo o Amy Winehouse, v zadnjih dneh minulega leta pa je luč sveta ugledala njena druga plošča z naslovom Samote, katere rdeča nit je samota v vseh njenih oblikah.

Eno od vprašanj njenega gostitelja je bilo, ali je z leti lažje ali težje ustvarjati. Odgovorila je: "Rekla bi, da je težje. Več stvari poznaš, vidiš, koliko se imaš še za naučiti, kaj vse si naredil narobe. Ne bi rekla, da pišem o istih stvareh. Na novi plati imam stare pesmi. Moje trenutne misli so namreč nekaj, česar zdaj še ne morem predstaviti. Mora preteči nekaj časa, da nastopiš s temi mislimi, da to, kar si doživel, predelaš. Da ne jokaš ravno - dobesedno - za mikrofonom. Mislim, da moraš imeti neko distanco. Vsaj malo. Mislim, da je s časom res težje ustvarjati, ker se vedno bolj obremenjuješ, poznaš svoje pomanjkljivosti ... Na začetku pa lahko imaš druge težave, večje težave s tremo, nisi navajen odrov, velike publike ... Vsaj mene je to kar šokiralo. Vsako obdobje ima svoj izziv."
Anita Urbančič

Sandra Erpe v studiu Hendrix

Zadnji prispevki