Trenutno se predvaja:
12. avgust 2019 ob 15:54 Glasba

Saša Lešnjek: "Rada se vračam na Primorsko!"

Drug avgustovski teden je prinesel novo zmagovalno skladbo v rubriki Pesem in pol. Zmagala je skladba mlade ter obetavne pevke in igralke Saše Lešnjek.

Kje smo vas zmotili s klicem?

Danes se vračam z dopusta v Španiji. Imela sem se zelo dobro, zdaj pa bo treba spet na delo (smeh)!

Nekje ste izjavili, da ste črna ovca v družini, ker ste glasbenica. Kako na ta vaš talent gledajo domači?

Mogoče ne ravno črna ovca, ni bila to nikoli negativna stvar pri nas doma. Je pa res, da so bili zelo zmedeni na začetku, ker nismo poznali nikogar, ki bi se s tem ukvarjal, nismo bili v tem poslu, tako da je bilo za vse to nekaj čisto novega. Sta me pa starša na moji poti vedno zelo lepo podpirala. Vedno sta podpirala vse, kar sem si zadala. Kupila sta moj prvi klavir in me vpisala v glasbeno šolo, tako da sta res zelo ponosna nanju!

Uspešno ste zaključili študij na ljubljanskem konservatoriju za glasbo in balet. Nekaj časa ste študirali tudi jazz petje na glasbeni fakulteti v Gradcu … Ste zaključili s tovrstnim izobraževanjem?

Res je, da sem študirala tudi jazz petje na konservatoriju, kjer sem maturirala lansko leto. Potem sem se preizkusila tudi v Gradcu, pa sem zaradi številnih obveznosti prišla nazaj v Slovenijo, ker smo imeli z Briljantino toliko nastopov, da mi ni zneslo. Ne bi ravno rekla, da sem zaključila za vedno, bom videla, kaj me čaka v prihodnosti ...

Nazadnje ste širšo javnost navdušili v muzikalu Briljantina. Če se ne motim, štejete vlogo Sendy za vaš največji projekt do sedaj …. Nastopali ste tudi v muzikalu Vesna. Imate v načrtih še kakšen podoben projekt?

Absolutno, jaz sem velika ljubiteljica muzikala, to se mi zdi najboljša stvar na svetu. Tudi, ko sem bila majhna punčka si nisem nikoli mislila, da bom kdaj zaigrala Sendy, ker je bil to moj najljubši muzikal. Res, v dnevni sobi sem se pretvarjala, da sem ona. To so bile res take uresničitve želja! Muzikal Vesna pa je bil moj prvi projekt, tako da sem tudi zelo hvaležna, da sem dobila to priložnost. Zdi se mi, da v Sloveniji muzikali zdaj malo tonejo, ker jih je bilo toliko v zadnjem času, ampak, ko se vrnejo, bi z veseljem prevzela še kakšno vlogo.

Aktivni ste tudi na področju sinhronizacije, svoj glas posojate različnim risanim junakom ... Je tudi zdaj v teku kakšno tako snemanje?

Snemanja potekajo vsak teden, vsaj nekaj dni na teden, če ne več. Delam pa v bistvu zelo različne stvari. Med drugim sem posodila sem glas Sneguljčici v Disneyevi risanki … Dela je kar veliko!

Kaj vam je ljubše – ustvarjati avtorske skladbe ali biti soavtorica pesmi za druge?

Na svojih začetkih na temo pisanja pesmi, torej jaz sem za druge pisala besedila, Alex (Volasko – op. A.) pa melodijo, sem imela težave. Pesmi so mi bile namreč tako všeč, da jih nisem sploh hotela predati naprej, ker sem se kar čustveno navezala nanje (smeh)! Čez čas sem tako ugotovila, da je boljše, da to, kar napišem, ostane pri meni.

Kaj pa lahko poveste o pesmi, ki je navdušila naše poslušalce, Nazaj v Piran? S kom ste pesem ustvarili? Kje ste iskali navdih?

Ustvarila sva jo skupaj z Alexom. On je napisal glasbo, jaz pa besedilo. Pesem je nastala zelo hitro, sva imela v planu, da bi naredila eno poletno skladbico in sva kar nekaj zavlačevala. Potem pa sva se nekega večera usedla in si rekla, da zdaj pa res … In sva jo, ustvarila sva jo v približno 20 minutah. Malo sva se poigravala z melodijo, Alex je igral na kitaro, jaz sem začela brbrat in besedilo je prišlo kar samo od sebe. Besedilo sem črpala iz moje prve poletne ljubezni na Obali … Sem se nekako kar vrnila v tiste čase ...

Spot zanjo ste, seveda, snemali v Piranu – verjetno pred začetkom glavne turistične sezone?

Ja snemali smo ravno prvi dan, ko je sonce letos konkretno posijalo, tako da sem dobila kar nekaj barve, ker smo bili cel dan zunaj. Smo pa zelo lepo ujeli kot duh mesta. Poskusili smo snemati na Tartinijevem trgu in med ulicami Pirana.

Tudi sicer radi obiščete Primorsko?

Ja, zelo rada. Moja mama in ata imata prikolico v Fiesi, od nekdaj sem hodila na Obalo tudi poleti. Jo imam v zelo lepem spominu.


Zadnji prispevki