Trenutno se predvaja:
29. junij 2020 ob 14:33 Glasba

Simon Vadnjal: "Ljudje smo družabna bitja"

Simon Vadnjal je nase opozoril na letošnji Emi. Potem je prišel novi koronavirus in kot vsi, ki brez ustvarjanja ne zmorejo prav dolgo, je občutke, ki so se mu porodili ob karanteni, prelil v pesem.
Simon Vadnjal na Emi.  Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj
Simon Vadnjal na Emi. Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj

Vaša`Pozabila navodila´ je postala Pesem in pol tedna Radia Koper. Singel zaznamuje tudi retro pridih osemdesetih let. Kako bi opisali skladbo?
Saj je jasno, zdaj smo se mesece zapirali v stanovanja in v hiše. Bilo je samo vprašanje časa, kdaj bo komu prekipelo. Mislim, da nisem edini, ki mu je bilo že vsega dovolj. Ljudje smo družabna bitja in potrebujemo socializacijo, včasih kar pozabimo na navodila in o tem govori moja pesem.

Tudi pri tej pesmi ste sodelovali z ekipo, ki ste jo zbrali okoli sebe že za Emo, drži?
Tako je. Sodeloval sem z Nizozemcem Cliffordom Goilom, Primorcem in avtorjem pesmi Kevinom Koradinom, za izvedbo je poskrbela moja malenkost. Ker smo naleteli na dobre odzive že na Emi, smo se odločili, da ne bomo ničesar spremenili.

Kadar niste glasbenik, ste scenarist in novinar. Je bil tudi vaš nono, za katerega pravite, da je kriv za vašo ljubezen do glasbe, tako vsestranski?
Mislim, da je bil še bolj vsestranski. Pokojni nono je bil organist, igral je veliko inštrumentov. Človek mnogih talentov. Sam sem glasbeni samouk, nisem bil za šole, za učenje v zaprtih prostorih. Vendar sem se vsega. česar sem se lotil, lotil iz srca. Predvsem igranja kitare in petja. Mama je sicer igrala klavir ter veliko prepevala. To očitno ostane v družini.

Kdaj lahko pričakujemo videospot za pesem Pozabila navodila?
To je bolj vprašanje za prijatelja Korija, ki mi je pomagal že pri spremljevalnih vokalih na Emi. Spot bomo posneli v prihodnjih dneh, vem pa le to, da bomo nekaj kadrov snemali celo na morju, na jadrnici.

Lahko naši poslušalci izvejo, komu ste namenili glavno vlogo v spotu?
To lepo, mlado in zabavno damo smo letos videli na Emi. Če je tekmovala ali je imela kakšno drugo funkcijo, pa boste videli. Naj to ostane presenečenje.

Anita Urbančič


Zadnji prispevki