Trenutno se predvaja:
25. januar 2021 ob 11:03 Glasba

Simon Vadnjal: Rešila me je kitara

Simon Vadnjal, ki se je med drugim predstavil na Emi 2020, je v novo leto vstopil z novo glasbeno zgodbo, novim videospotom za četrto avtorsko skladbo Kam?. Ta je postala Pesem in pol tega tedna.
Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv

Glasbenik, ki je le nekaj dni po v vstopu v leto 2021 znova postal očka, tako predstavlja še kako aktualno zgodbo, za katero je med drugim prispeval tudi besedilo. Pesem Kam? je znova sad sodelovanja avtorja glasbe Kevina Koradina in nizozemskega producenta Clifforda Goila.

"Snemanje vokalov je bilo prilagojeno trenutnim razmeram. S pomočjo spleta in tehnologije je vse skupaj potekalo na liniji Ljubljana, Karibsko otočje in slovenska Obala," je povedal Simon.

Režijo videospota je tudi tokrat prevzel Rudi Uran (Studio Kramberger Uran), za 3D animacije osrednjega lika – vesoljčka – pa je poskrbel Sergej Glacier (Glacier Peak Production).

Zakaj se v spotu pojavi vesoljček? Simon odgovarja: "Ob pogledu na ljubljanske ulice, ki so po začetku policijske ure vsak dan videti kot iz znanstveno-fantastičnih filmov, sem dobil idejo za videospot. Kaj bi si ob teh prizorih mislil nič hudega sluteč vesoljček, ki bi zataval na Zemljo v covid časih in skušal navezati stik?"

V kratkem pogovoru je razkril tudi, kdaj in zakaj se je začel ukvarjati z glasbo. "Pri 14 letih je bilo treba nekaj spremeniti. Ugotovil sem, da kos lesene votle stvari z žicami, prek katere jaz izpovem vse moje travme, vse moje želje ljubezenske težave ... vse to razume. Lahko bi rekel tudi, da me je kitara v bistvu rešila. Kitara reši marsikatero frustracijo. Vsaj pri meni je bila zelo uspešna."

Pa lahko kitara pomaga tudi v teh korona časih? "Absolutno! Ne samo otroci, mlajši, najstniki, tudi marsikdo drug se je zaradi viška časa odločil, da si bo izpolnil željo. Poznam kar nekaj ljudi, ki so začeli igrati bobne v garaži, flavto ali kitaro ali se lotili petja! Tako da za nekaj je bilo to obdobje tudi dobro."

Simon Vadnjal je predstavil aktualni singel

A. U.


Zadnji prispevki