Trenutno se predvaja:
11. februar 2020 ob 10:12 Glasba

Slišijo se zaradi neegoistične narave

Slovenska rock skupina I.C.E., ki avtorsko glasbo ustvarja od leta 2005, je v rubriki Pesem in pol zmagala s skladbo Lahko bi bilo lepo. S pevko zasedbe Renato Mohorič se je pogovorila Janja Lešnik.
Foto: Radio Koper/ICE
Foto: Radio Koper/ICE

Kako ste se odločili za tako ime?
Ime je prišlo iz mojega psevdonima na »messangerju«. Po dolgem premisleku smo rekli, zakaj pa ne, je kratko in jedrnato, pa še ničesar podobnega ni na slovenski sceni.

Kdo vse sestavlja skupino?
Na začetku smo bili kitarist Tine Janžek, Matej Sušnik, prav tako na kitari, Luka Čadež na bobnih, Jelen Štremfelj na basu in jaz na vokalu. Z leti so se dogajale manjše spremembe, vendar trije vztrajamo popolnoma od začetka.

V tem času ste nanizali kar lep nabor uspešnic. Na liniji, Živim brez navodil, Kje si zdaj in dva studijska albuma. Vseskozi ustvarjate avtorsko glasbo. Na kakšen način?
Nimamo specifičnega načina. Ideja pride sama od sebe, mogoče kdaj z besedilom, večinoma pa s kakšnim kitarskim rifom ali mogoče bobnarskim bitom, na katerega se navežem. Poslušamo raznoliko glasbo, vsak od nas ima svoj stil, ta naša neegoistična narava pripomore k temu, da se poslušamo, da dejansko ideje zlijemo v neko celoto.

Z zmagovalno pesmijo ste se na sceno vrnili po krajšem premoru. Besedilo je zelo lepo, očiščujoče. Kdo je napisal besedilo?
Jaz sem avtorica vseh naših tekstov, mi pa fantje pomagajo, če mi kdaj zmanjka kakšna besedna zveza. Besedilo te pesmi je malo melanholično, na koncu pa pusti odprto vprašanje, ali se je v življenju kljub težavam, težkim izzivom, vredno prepustiti, ga objeti v celoti ali ga držati na distanci.

Je kaj novega v skupini?
Vsekakor nastajajo nove ideje, tako da se nadejamo, da bo v roku dveh mesecev na pladnju nova skladba za poslušalce. Trenutno obnavljamo naš repertoar, v bližnji prihodnosti namreč načrtujemo koncert ob naši 15-letnici delovanja.
Zadnji prispevki