Trenutno se predvaja:
1. marec 2021 ob 14:44 Glasba

Sopranos: "Na odre se bomo vrnili s še več energije!"

V tokratnem naboru za Pesem in pol tedna ste poslušalci Radia Koper največ glasov namenili skladbi Ukradi me nazaj skupine Sopranos.
Skupina Sopranos je zmagovalka tokratnega izbora za Pesem in pol Radia Koper. Foto: Sopranos
Skupina Sopranos je zmagovalka tokratnega izbora za Pesem in pol Radia Koper. Foto: Sopranos

Skupina Sopranos je lani postregla z dvema uspešnicama, najprej s pesmijo Nimam skrbi, za katero so posneli eno najbolj pisanih videospotov, in Na smeh mi gre, ki je nadaljevala s plesnim funky pop ritmom. Tokrat pa je čutna Ukradi me nazaj Pesem tedna minulega tedna na Radiu Koper. Pogovarjali smo se s pevko skupine, Alenko Husič.

Nekaj sonca ste prinesli že lani v radijski eter, letos se zgodba nadaljuje. Kakšni so vaši občutki, očitno vas imamo Primorci radi? O super, v veliko čast mi je. Vsekakor, lansko leto smo bili bolj pisani, bolj kričeči, pozitivni, tokrat malo bolj umirjeni. Kot rada rečem, se mora vsaka skupina zmeraj predstaviti tudi s kakšno bolj nežno različico. Na tej točki moram izpostaviti Roka Lunačka, ki je napisal izredno lepo besedilo. Gre za globoko sporočilo o hrepenenju.

Omenili ste Roka Lunačka, zelo vas je pohvalil. Pravi, da ste izjemna interpretinja in da je čakal na priložnost, ko bodo lahko poslušalci slišali vašo subtilno žensko dušo.
Zagotovo, kot pravim, vsak hrepeni po nečem in tudi, če se neka ljubezen zaključi, se spominjamo, hrepenimo, in s tem ni nič narobe. V primeru, ko skupaj ne gre več, moraš naprej. V spominu ti ostanejo lepi trenutki. Sodelovati z Rokom nam je v posebno čast, pravzaprav smo dobili nov zagon, veseli smo, da sodeluje z nami!

Sopranos ste že izkušeni glasbeniki, navajeni odrov. Vam te izkušnje pomagajo pri razvojnih debatah, kako in kam naprej?
Že 12 let smo skupaj, to je res že kar lepa doba. Vsekakor pride do kakšnega nesoglasja, a na koncu se vse `pogliha´. Se pa veselimo, da se bodo zadeve v bližnji prihodnosti sprostile, da se vrnemo tja, kamor spadamo glasbeniki. To je na oder.

Glasbeniki preživljate težko obdobje. To, kar ustvarjate, radi pokažete občinstvu. Koliko pogrešate nastope v živo?
Definitivno jih pogrešamo, a zaradi tega ne bomo kar čakali in ne storili ničesar. Dokler se življenje ne vrne na stare tirnice, bomo ustvarjalni, na odre se bomo potem vrnili s toliko več energije!

Mateja Brežan

Prisluhnite celotnemu pogovoru, ki ga je s skupino izvedla Mateja Brežan.Zadnji prispevki