Trenutno se predvaja:
17. julij 2019 ob 11:01 Glasba

Vračam se k tebi, nam pojeta Vivijana in Robert Vatovec

Robert Vatovec Big Band je obalna glasbena skupina, ki je kot ena prvih v tej zvrsti utrla pot še drugim podobnim zasedbam na obali.
Youtube
Vivijana in Robert Vatovec skupaj ustvarjata že od leta 2003. Foto: Youtube

Poslušalci ste s kliki na naši spletni strani odločili, da bo "Vračam se k tebi" pesem in pol tega tedna. Z Vivijano se je takoj po razglasitvi rezultata pogovarjala Janja Lešnik.

Vivijana Babič Martuci, umetniško ime Vivijana. Iskrene čestitke za svežo poletno pesem, ki sta jo ustvarila z Robertom Vatovcem, naši poslušalci so jo izbrali za pesem in pol. Lep poletni uspeh za glasbeno dušo, kaj pravite?

Ja, tako je, tudi zamišljena je bila tako. Robert je imel, tako kot vedno, nekaj glasbe 'na strani' in je to pesem potegnil iz predala in tako je nastala sveža poletna skladba. Vidim, da je tudi poslušalcem všeč in kaj naj drugega rečem, kot da sem zelo zadovoljna.

Vedno ustvarjata skupaj, mar ne? Čeprav se vi z glasbo ne ukvarjate poklicno, z Robertom Vatovcem sodelujeta že vrsto let.

Začela sem v njegovem big bandu in od takrat sodelujeva. Poleg avtorske glasbe delamo tudi 'coverje'. To mi je kar všeč in nadaljujem. Z Robertom sva se ujela, se razumeva in delava naprej, rezultati so.

Kako nastane pesem? Jo Robert 'potegne iz predala' ali je mogoče ideja vaša? Razmišlja o vašem glasu kot o prepoznavnem vokalu? Prepevate namreč različne zvrsti …

Seveda ima Robert najrazličnejše pesmi, vendar moram vsako nekako prirediti sebi. Pesem moraš ponotranjiti, ne smeš jo skopirati. Jaz se poznam, vem kakšne so moje omejitve, do kod lahko grem in Robert me tudi dobro pozna, tako da nekako to pride zlahka po letih sodelovanja.

Pesem je čisto sveža. Si nista upala na festival MMS?

Letos ne, vendar sva bila pred dvema letoma, takrat sva se predstavljala z italijansko verzijo Adio amore mio. Za drugo leto pa bomo še videli.

Z zasedbo Roberta Vatovca boste nastopili tudi to nedeljo na priljubljenem prizorišču v Valdoltri.

Tako je, v nedeljo smo prvič v Valdoltri. Prvič bomo tam skupaj s celo zasedbo. Največ bo avtorskih pesmi in seveda tudi nekaj naših znanih coverjev. Bo kar lepo in zabavno.

Menda ste povabili tudi posebno gostjo, pevko Evo Brajkovič?

Tako je, Robert je prej delal tudi z Evo, zapela bo nekaj pesmi s svojega albuma.

Želim vam, da bi se pesem Vračam se k tebi redno vračala na naše radijske valove.

To bi si pa tudi jaz želela, da bi se jo večkrat slišalo tako po vaših kot drugih radijskih valovih!


Zadnji prispevki