Trenutno se predvaja:
17. februar 2021 ob 13:45 Glasba

Yan Baray: "Želim si, da bi čim več ljudi razumelo, kar ustvarim!"

V torek dopoldne nas je obiskal vsestranski Yan Baray. Nekateri Jana Baruco poznajo kot glasbenika, spet drugi kot producenta, aranžerja ali avtorja.
Foto: Radio Koper/Alan Radin
Foto: Radio Koper/Alan Radin

V studiu Hendrix je nastopil skupaj s spremljevalno skupino, ki so jo za to priložnost sestavljali Sara Faganel, Marko Hrvatin, Luka Jeraša in Teo Korenika.

V nekaj več kot pol ure je predstavil pesmi iz obeh svojih albumov, Visions from the other world iz leta 2010 in lanskega What I do and what I’ve got.

Koga pa nagovarja s svojo glasbo? "Zelo odvisno od posamezne pesmi. Včasih samega sebe, včasih drugo osebo, včasih vse. Včasih je kakšna pesem družbenokritična. Pogosto tudi nastavljam ogledalo."

Foto: Radio Koper/Alan Radin

Na slovenski glasbeni sceni je prisoten že dve desetletji. Od kod črpa motive za besedila, glasbo? "Iz tistega, kar poslušam, iz vsega, kar me navdihuje. Lahko je trenutna stvar, nekaj, kar je v meni od nekdaj, odvisno od obdobja. Trenutno sem v countryju. Sicer pa je me je zagotovo najbolj zaznamovala zasedba Queen. Njihova svoboda pri ustvarjanju je izredno zanimiva. Ko se znajdem na razpotju, ko sem brez navdiha, me njihova glasba ponovno usmeri v pravo smer."

Kaj bi želel doseči s svojo glasbo, kaj bi se moralo zgoditi, da bi rekel, da je 'to to', kot ga je vprašal Easy? "Ko sem bil mlajši, sem imel drugačne predstave. Zdaj me vodi to, da sem zadovoljen s tem, kar delam, da sem vesel, da ustvarjam. Obenem si seveda želim tudi, da bi bilo na drugi strani kar čim več ljudi, ki bi razumeli to, kar delam, se pa zavedam, da na to težko vplivam. Dam pa v popolnosti iz sebe tisto, kar želim deliti, dati ven."

Anita Urbančič


Vsak torek ob 10.55 v studiu Hendrix slišimo glasbo v živo

Zadnji prispevki