Trenutno se predvaja:
23. januar 2020 ob 11:24 Glasba

Žan Serčič: "Na moji listi želja je tudi snemanje v studiu Hendrix!"

Žan Serčič je eden izmed slovenskih glasbenikov, ki v svoja dela vloži veliko truda, predvsem pa velik del svojega srca. Izdal je novo pesem Zlomljena. 
Foto: Žan Serčič/Tibor Golob
Foto: Žan Serčič/Tibor Golob

Si pevec, tekstopisec, instrumentalist in producent, če se ne motim, tudi učitelj … v kateri vlogi se počutiš najboljše?
Učitelj nisem več od lani poleti, ker sem se v celoti prepustil pisanju tekstov, aranžmajev in glasbe. Sicer pa se od nekdaj najbolje počutim na odru, torej, ko izvajam svoje pesmi in dajem svoj del sebe kot umetnika ljudem in ko dobim to od publike nazaj.

Decembra si napovedal izid nove skladbe z naslovom Zlomljena … In zelo lep odziv je bil na ta tvoj decembrski video, v katerem si predstavil akustično verzijo pesmi.
Odziv me je, če povem po pravici, zelo presenetil. S pianistom Miho Renčljem sva v legendarnem studiu Metro, kjer sem si vedno želel snemati, naredila live verzijo te pesmi ... Hotel sem samo napovedati novo pesem! A v dobrem mesecu dni je video zabeležil več kot 100.000 ogledov na Youtubu. Očitno so ljudje res prisluhnili pesmi, se povezali z njo in se poistovetili z besedilom!

Ker si že omenil legendarni studio - tudi na Radiu Koper ga imamo, studio Hendrix …
Ha, ha, res je! No, tudi vaš studio je na moji listi želja, v katerem si želim nekoč nekaj posneti! In verjamem, da se mi bo ta želja slej ko prej tudi uresničila. Morda pa pridem s skupino predstaviti svoj novi album (smeh)?!

Nikoli ne reci nikoli (smeh)! Zlomljena je torej naslov tvoje aktualne pesmi … kaj lahko poveš o njej, od kod navdih, o čem govori?
Govori o tem, kako je lepo, ko ljubezen spoznaš, ko si prvič ranjen, ko imaš prvič zlomljeno srce … ko se znova zaljubiš, ugotoviš, da ni vse lepo, da znaš ceniti tudi tiste trenutke, iz katerih si se nekaj naučil. Ustvaril sem jo v svoji sobi, črpal iz sebe, svojih izkušenj …

Posnel si tudi videospot. Kje si ga snemal, s kom, obstaja morda kakšna anekdota s snemanja?
Spot smo posneli v treh snemalnih dnevih na več lokacijah v Ljubljani, med drugim v Biljardni hiši in v Studiu Metro. V videu vidimo, kako se med mano in natakarico Lano vzpostavita ljubezen in zaupanje, zgodba pa se zaključi z ljubosumjem. Prvič se je zgodilo, da sem za spot najel igralce, torej osebe, ki imajo že nekaj izkušenj z igranjem na odru ali v dramski igri. Seveda so imeli oni več izkušenj kot jaz, ki sem napisal scenarij na 10 straneh … Fasciniralo me je, kako sta glavna igralca izvedla 5-minutni prepir, kot da sta že 10 let poročena (smeh).

Kakšno nadaljevanje te glasbene zgodbe se obeta že pojutrišnjem?
24. januarja 2020 prihajata nova skladba in nov spot. V Zlomljeni je očitno, da ima dekle težave z zaupanjem, v novi skladbi pa postane jasno, zakaj …


Anita Urbančič

Žan Serčič je na Radiu Koper predstavil svojo novo pesem Zlomljena.


Zadnji prispevki