Trenutno se predvaja:
10. oktober 2019 ob 10:51 Glasba

Žan Serčič: "Trudim se ostati to, kar sem!"

Žan Serčič je nedavno izdal novo skladbo Midva. Z njo napoveduje nov avtorski album, ki naj bi izšel spomladi prihodnje leto.

Žan Serčič je eden tistih vsestranskih avtorjev, ki pesmi, ki jih poje, sam napiše, nato odigra vse inštrumente in jih za konec v studiu tudi sproducira. To počne tako zase kot tudi za druge izvajalce. Kar je seveda že samo po sebi hvalevredno početje, ko pa človek ugotovi, da ima zgolj 24 let, pa je lahko samo vesel, da so v naši mali deželici prisotni ne samo športni, ampak tudi glasbeni talenti.

Razlog, da smo te poklicali, je tvoj najnovejši single Midva. Kaj lahko poveš o pesmi?

Vse skladbe so odsev mojih izkušenj in doživetij. Gre za obris mojega življenja. Skladba MIDVA pa je prva, ki napoveduje nov album, z malo drugačnim konceptom: vse - razen vokala - sem posnel doma. S pomočjo mojstrov tona in zvoka smo potem vse skupaj dali en v paket.

Imaš studio ali njegovo vlogo prevzame tvoja soba?

V svoji sobi, zraven postelje, ustvarjam že od 12. leta. Cilj, ki sem si ga morda zadal s tem albumom, je mogoče tudi to, da navdahnem mlade glasbenike ali tiste, ki menijo, da je nujno potreben drag studio za to, da nastane izdelek, ki se potem vrti po radijskih postajah. Ni tako. Rabiš znanje, izkušnje, pogum, vztrajnost in seveda – dober komad.

Kdaj bo izšel album?

Točnega datuma še ne vem, lahko pa rečem, da ga lahko pričakujete spomladi leta 2020.

Kakšno vlogo je imela pri pesmi Midva Eva Boto?

Eva je moja dolgoletna prijateljica. V roku enega leta sem posnel pet skladb za njo. Ob snemanju ene skladbe mi je rekla, da je komad »čist hud.« Rekel sem ji, da bi lahko vtem primeru prispevala back vokal. In Eva je takoj zagrabila za delo (smeh).

Zunaj je tudi že video, ki je nekakšen spomin na tvoj letošnji oddih ...

Ja, z njim sem hotel tudi v drugih spodbuditi občutke, ki jih imajo. Videospot sva posnela s punco sama. Šla sva na potovanje po Italiji – v desetih dneh sva naredila okoli tri tisoč kilometrov. Vsak dan sva spala drugje. Enostavno – v tem videospotu sva bila midva – z najinimi občutki, brez scenarija.

Katero mesto vama je še posebej ostalo v spominu?

Imam kar nekaj lepih mest, Toskana je lepa. Lepa je tudi obala, še posebej mesto Positano – to mesto je res očarljivo, magično. Tja se še vrnem!

Pa se ne bojiš biti tako odkrit, se tako razgaljati, kot se, recimo, ob zapisu pod objavo spota?

Kot glasbenik se trudim ostati to, kar sem. To predstavljam v svojih komadih. Nedavno sem o tem govoril na Instagramu, v story-ju. Od svoje pristnosti se ne bom oddaljil. Ne bom postal glasbenik z nekim bliščem, želim biti blizu poslušalcem, ki me podpirajo. To mi je v užitek.


Zadnji prispevki