Trenutno se predvaja:
14. september 2020 ob 15:27 Glasba

Zasedba Bogunov tik pred izdajo prvenca

Zmagovalna skladba tega tedna v rubriki Pesem in pol nosi naslov Našel sem, ki jo je predstavil avtor in vokalist zasedbe Bogunov, Ognjen Zeljić.
Foto: Val 202
Foto: Val 202

Čestitke za zmago! To je dobra popotnica za izdajo albuma, se strinjate?

Seveda, to je super. Pesem smo izdali kot napoved prihajajočega albuma, ki bo izšel 23. septembra v sodelovanju z založbo Dallas. Naredili smo tudi videospot, ki si ga lahko ogledate na Youtubu.

Predstavitveni koncert bo v Ljubljani, kaj pa Pimorska?

Ja, pogovarjali smo se o nastopu v Izoli. Najverjetneje bo v Hangar baru, datum zaenkrat še ni znan. Ko bo, bomo to objavili na Facebook strani.

Kakšen je naslov albuma?

Naslov albuma bo More bijesa, sestavljen je iz 11 hrvaških pesmi in dveh slovenskih. Ena od dveh je zmagovalna Našel sem, prej je bila Nočna zgodba, ki je tudi zmagala na vašem radiu. Očitno nas ima Primorska rada (smeh).

Prevladujejo pesmi z besedilom v hrvaškem jeziku. Razlog za to so, sem prebrala nekje, vaše korenine in strahospoštovanje do slovenskega jezika. So prav zapisali?

Moje korenine so iz Splita, tako da mi je hrvaški jezik materin jezik, pri Slovenskem jeziku pa je potrebno res biti spreten, če hočeš napisati nekaj smiselnega, kar upam, da mi je s tema dvema pesmima uspelo.

Pesem ima zanimivo zgodbo, v bistvu je kar stara skladba.

Ja, to je moja prva skladba, ki sem jo napisal v hrvaškem jeziku, ko sem bil v vojski. Potem smo se odločili, da bi jo zapeli v slovenščini in ji dodali novo svežino, tako da je postala spet zanimiva in aktualna.

Posneli ste tudi videospot in njegovo izdajo pospremili z nagradno igro.

Spot je nastal v režiji Denisa Brnčiča, ki je tudi avtor dokumentarnega filma Železne stopinje. V spotu se glavna igralka pojavi z lepimi in kvalitetnimi slušalkami. Odločili smo se, da jih nekomu podarimo, pa smo naredili še nagradno igro.

Zasedba Bogunov ima že 17 let, pa vendar jo nekateri spoznavajo šele sedaj ... Zadnja postava šteje pet članov. Kdo vse sestavlja skupino?

17 let smo se ukvarjali bolj s samo glasbo, kot pa neko izpostavljenostjo, kar smo pa zdaj dali spet na prvo mesto, da pridemo širše med ljudi. Na kitarah sta Peter Pavičič in Vladimir Zelić, na bobnih je Rok Skoliber in bas kitaro igra Boris Holešek.

Kaj bo sledilo izdaji albuma?

Zdaj vse moči usmerjamo na koncertno turnejo, na promocijo albuma po Sloveniji. Upamo, da nam novi koronavirus ne bo prekrižal načrtov.

Anita Urbančič


Zadnji prispevki