Trenutno se predvaja:
29. julij 2020 ob 13:29 Kultura

Do prihodnje srede v Novi Gorici brezplačni letni kino

V ospredju bo avtorski film - tako domač kot mednarodni. S kratkimi filmi mlajših režiserjev bodo pogledali v prihodnost, poklonili pa se bodo tudi zgodovini sedme umetnosti. Projekcijam bodo sledili pogovori z ustvarjalci.
Foto: Radio Koper/Ivana Zajc
Foto: Radio Koper/Ivana Zajc

Poletje je čas za kino na prostem, tudi v Novi Gorici. Na Ploščadi Silvana Furlana se bo do prihodnje srede zvrstilo osem filmskih večerov. Letni kino soorganizira goriški Kinoatelje. Vodja Mateja Zorn je prepričana, da je kino užitek:

"Na velikem ekranu, s profesionalnim ozvočenjem in sliko. Tudi filmi in zgodbe so dobro izbrani. Prepričana sem, da bo v vseh nas nekaj premaknil in da bo to tudi lepa priložnost za druženje s prijatelji."

Na Letnem kinu Silvana Furlana se bo zvrstilo več kot dvajset filmskih naslovov. Drevi ob 21.00 bo premiera digitalizirane kopije filma Po isti poti se ne vračaj. Delo iz leta 1965 je režiral Jože Babič. Sicer pa bo mogoče videti odmevne tuje avtorske filme, pa tudi sodobno slovensko produkcijo, napoveduje Zornova:

"Letos si bomo ogledali film Martina Turka Ne pozabi dihati. To je poletna zgodba o odraščanju. Letni kino bomo zaključili s projekcijo filma Polsestra Damijana Kozoleta, ki bo tudi naš gost."

Foto: Radio Koper/Ivana Zajc

Na petkovem večeru kratkih filmov se bodo predstavili mladi ustvarjalci, ki živijo ali študirajo na Goriškem. V nedeljo bo slovenska premiera filma Črte v pesku:

"Gre za zelo zanimiv film, ki je primeren za družine in najmlajše. Otroci nas popeljejo skozi zapleteno zgodovino Iraka."

Vstopnine tudi letos ne bo. Zaradi trenutnih razmer je na voljo manj sedežev kot minula leta.

Brošuro letošnjega letnega kina si lahko ogledate tukaj.

Ivana Zajc


Zadnji prispevki