Trenutno se predvaja:
15. oktober 2020 ob 15:57 Kultura

V koprskem gledališču ne bo praznih sedežev

Novi ukrepi spreminjajo življenje na kulturnih prizoriščih in v dvoranah. Gledališče Koper je napovedalo spremembe v programu in odpovedalo sobotno premiero za mlade gledalce, hkrati pa pokazalo zelo izviren način označevanja nedovoljenih sedežev.
V koprskem gledališču so na izviren način zapolnili sedeže, ki morajo v skladu z navodili NIJZ ostati prazni. Foto: Radio Koper/Neva Zajc
V koprskem gledališču so na izviren način zapolnili sedeže, ki morajo v skladu z navodili NIJZ ostati prazni. Foto: Radio Koper/Neva Zajc

V soboto ne bo premiere Obutega mačka, koprodukcije z Mladinskim gledališča iz Ljubljane, ker je za nove standarde prevelika predstava. Nadomestili jo bodo z drugo predstavo, in sicer Butalci. Zaradi omejitev prav tako ne morejo na gostovanje drugam, pravi direktorica Katja Pegan.

"Mi se moramo prilagajati, za šole in tudi za izven, predstave bomo igrai še naprej. Predstave so zelo pomembne za duševno zdravje prebivalcev. Mi smo tu, čuvali se bomo, da ne bi zboleli, in se bomo trudili čim dlje podaljšati normalno življenje."

Gledalce bo prijetno presenetila množica papirnatih likov, ki nadomeščajo publiko, kjer ne sme sedeti. Na pobudo gledališča jih je s privlačnimi figurami opremil Matej Kocjan, profesor likovne vzgoje, ki jih je opisal takole:

"Poleg tega, da poučujem na Gimnaziji Koper, sem tudi ilustrator in strip avtor. Stripovski liki so bi zelo blizu, to mi ni težko delati in tudi v tako kratkem času, ki sem ga imel tokrat na razpolago, je bila črno bela tehnika popolnoma ustrezna."

Naredil jih je v rekordnem času po 10 moških, žensk in otrok, skupaj devetdeset. Gledališko življenje teče naprej, Peganova pa ob tem doda, da bodo igrali še naprej, pa četudi za manj gledalcev.


Zadnji prispevki