Trenutno se predvaja:
23. april 2021 ob 10:59 Kultura

V Sežani z NEdogodkom opozarjajo na predolg kulturni mrk

Te dni mineva že pol leta, kar so zaprti kulturni domovi, gledališča in kinodvorane. V Sežani so se odločili, da kot opozorilo na predolgo zaprta vrata Kosovelovega doma pripravijo NEdogodek na ploščadi pred domom.
V sežanskem kulturnem hramu močno pogrešajo obiskovalce. Foto: Kosovelov dom/Marko Pleterski
V sežanskem kulturnem hramu močno pogrešajo obiskovalce. Foto: Kosovelov dom/Marko Pleterski

Nekatere kulturne ustanove izgubljajo potrpljenje. Ob rahljanju ukrepov se izkazuje, da je kultura potisnjena na rob in da velja sproščanje zgolj za galerije, muzeje in knjižnice. V Sežani so se namenili, da svoje nestrinjanje pokažejo javno in da opozorijo na to, da dogajanja ni. Direktorica Nina Ukmar: "Predvsem ustvarjalci so zelo prizadeti. In niti nimamo nobene informacije o morebitnem odpiranju, o tem, kaj bo poleti. Zelo si želimo, da bi odločevalci sprevideli, da so nekatere dejavnosti mogoče tudi v zaprtih prostorih, na razdalji in z upoštevanjem ukrepov."

Bolj kot dogodek bo to instalacija s praznimi stoli, NEdogodek pa pomeni, kot pojasni Ukmarjeva: "Na stole bomo nalepili napise, ki bodo opozarjali na to, da smo zaprti, da si želimo nazaj obiskovalce, ki jih zelo pogrešamo. Opozorili bomo, da smo mi še vedno tu in da jih goreče pričakujemo."

NEdogodek je namenjen naključnim mimoidočim, ki bodo videli stole, slišali tišino in dobili morda kakšen pozdrav od organizatorjev nenavadnega zmenka.

Neva Zajc


Zadnji prispevki