Trenutno se predvaja:
19. marec 2019 ob 07:33Nagradne igre

V Ljubljano na koncert Lennyja Kravitza bodo šle tri "pupe". Ste med njimi?

Velika nagradna igra je končana, v prihodnjih tednih bomo delili vstopnice ob sobotah popoldne v Sveže modri selekciji.
Radio Koper

Aleš bi se na koncert Lennyja Kravitza spet zapeljal z dijano kot pred 20 leti.

Izmed tistih, ki so z nami delili svoje spomine, smo izžrebali tri nagrajenke: Tjašo Kovšca, Heidi Olenik in Jano Žigon.

Jana: Piše se leto 2001. Morda 2002 ali 2003? Bila sem v šestem ali sedmem razredu osnovne šole. Po pouku najprej kosilo pri noni, nato pa obvezno pred televizijo. Ne, pred MTV, v pričakovanju na svoj najljubši spot. Znal si počakat in tisti komad poslušat z največjim užitkom in s hvaležnostjo. Tudi Lennyeva Believe in me pa Again sta bili med njimi. Nič drastičnega torej. Nobene prve ljubezni, prvega plesa, še manj žura s prijatelji na Kravitzovem koncertu. Le čakanje pred TV-jem. A ko so udarili prvi takti ...

Tjaša: Njegova pesem “Believe” mi je še posebej pri srcu, ker me spominja nase od mladih let, ko sem kot odraščajoča dvomila vase, in me je - verjemite ali ne - prepričala in mi še danes dvigne vibracije ... Skratka, Lenny je res umetnik s srcem in talentom, da ljudem skozi glasbo polepša ta svet!

Heidi: Lenny Kravitz me vedno spomni na bivšega fanta. Značajsko sva bila tako različna, da se je marsikdo ob naju spraševal: "Le kje sta se ta dva našla?". Našla sva se že v vrtcu, in drug v drugem prepoznala čistost otroških src tudi takrat, ko sva se po mnogih letih srečala kot odrasla (da ne bo pomote - tu ni šlo le za srečenje dveh "otroških src"). Podaril mi je Lennijev album, ki je nato postal soundtrack najine veze. Skupaj sva poslušala "I Belong To You" in "Heaven Help". Prepeval mi je "Stand By My Woman". Če sva se tu pa tam sprla in pustila, se je na Radiu Koper ali Capris zavrtela "It Ain't Over 'till It's Over" ali "Can't Get You Off My Mind". Ko je imel Lenny koncert v Ljubljani jaz nisem uspela iti, zato mi je on zaključni komad predvajal preko telefona. Tu pa tam se spomnim nanj in upam, da je v redu. (Nazadnje, ko sem prvič poslušala nov Lennyjev komad "Johnny Cash").

Sandra: O, kako lepi spomini ... Se vozit v "jugiču", mojem prvem avtu, ki me je znal pustit na cedilu takrat ko je najmanj rabilo z Lennyjem Kravitzom na ves glas! Seveda iz posnete kasete, ki sem jo dobila, tako da sem kaksnega takratnega obalnega DJ-a nafehtala, da mi jo presname, ha ha ha ... No, vsaj radio je zmeraj delal, če že avto ni!

Kaja: V srednji šoli sem za svoje prvega uradnega fanta pripravila darilce. Prepričana, da sva si "usojena". Poleg darila sem dodala še zapis, in sicer pesem "I belong to you". Seveda je bila to ena od pesmi na Kravitzovem albumu FIVE. No, zadeva se je zakomplicirala, saj me je po par dnevih pustil, he he he. Ampak ni bilo nobenih zamer :D Jakob, še vedno si bil in verjetno si zakon dečko! Če pa dobim vstopnice za koncert, bom poskusila to pesem zapeti zdajšnjemu partnerju. Glede na to, da je že moj mož, upam, da me ne bo zapustil tako hitro kot prvi fant! ;)

Gregor: V obdobju mojih najbolj norih let je Lenny izdal pesem Are you gonna go my way. Ne pomnem sobote brez tega komada. Se dandanes ko ga slišim, v meni vzbudi tisto mojo divjo, noro plat, ki se veseli življenja!

Tomaž: Moja najljubša pesem Lennyja je Thinking of you, ker me spomni na mojega žal že preminulega dedka s katerim sva se zelo dobro razumela in doživela marsikaj lepega ter ga zelo pogrešam.

Tamara: Moja najljubša pesem Lenny-a je Believe, ki me spominja na študentske čase in vzdušje, v katerem smo takrat živeli. Spominja me na želje in ambicije, ki sem jih takrat gojila in so se uresničile, nekatere pa tudi ne. Tega je že skoraj 30 let in v teč času se skoraj ni postaral, samo še boljši in bolj seksi je postal. Tako mi daje občutek, da smo v "ta boljših" letih. It na njegov koncert bo eden vrhuncev tega leta - zame.

Mojca: Lennya Kravitza sem vedno rada poslušala. Nikoli sicer nisem bila obsedena z njim, a na vsaki moji playlisti je bila vsaj ena njegova pesem. Lani jeseni pa sem se dobesedno zaljubila v dve njegovi: Johnny Cash in Here to love. Poslušala sem ju povsod, znova in znova. In ko sem konec septembra tekmovala na tekmi trail teka, sem točno vedela, kaj me čaka na zadnjih kilometrih 30-kilometrske preizkušnje; zoprn zoprn tek po betonskem sprehajališču ob morju. Vsako leto me je ta zaključek teka plašil, jezil, zamoril. Na teku skoraj nikoli ne poslušam glasbe, jo imam pa vedno pripravljeno, prav tako na tekmah in tako sem si na Valamar trailu na zadnjih kilometrih v nenadnem navdihu poiskala omenjeni dve pesmi, vtaknila slušalke v ušesa, si precej na glas pela Here to love in skoraj (skoraj!) z lahkoto (in s solznimi očmi) pritekla v cilj.

Breda: Jaz sem ga pa za trebuh prijela za bežigrajskim stadionom. Zdaj bi ga pa spet.

Barbara: Mislim, da bi bil ogled koncerta iz lože res posebno in neponovljivo doživetje, zato bi bila neizmerno vesela in hvaležna, če bi bila izžrebana in nagrajena z dvema vstopnicama.... povabila bi prijateljico, da v spomin na mlada nora leta, ko sva skupaj hodili po koncertih, žal nisva bile še na Lenny-jevem, dodava v skupno zbirko še tega, ki bo ne le paša za ušesa ampak tudi za oči in hrana za srce in dušo

Milena: Na koncert Lennyja si želim,enostavno zato ker smo se leta 2004 v Ljubljani preveč "napili" in preslišali večino njegovega koncerta! Spomnim se samo pesmi Fields of joy;) Še enkrat si želim slišati v živo multiinštrumentalista,ki vedno očara s svojim retro zvokom.

Tamara: Pred leti je imel nastop na Bežigrajskem stadionu, pa mu je zmanjkalo glasu. Jaz nič pogruntala, ker sem se drla skupaj s plejbekom in sem to izvedela šele kasneje po radiu. Namreč zaradi dretja je tudi meni zmanjkalo glasu..no tsle pesem je pa spomin na dvoglasno hripanje Lennija in mene.. Ubogi poslušalci...to morava ponoviti.

Nives: Naj Kravitzova pesem zame je "ARE YOU GONNA AWAY" ...nekje okoli leta 1996-98, ko sva s takratnim fantom, Švedom, mojo največjo ljubeznijo, načrtovala skupno življenje. Ker je živel na Švedskem in bil poslovno zelo uspešen in na višku kariere, naj bi jaz bila tista, ki bi vse pustila in se preselila k njemu, a nisem mogla pustiti Ljubljane, prijateljev, dobre službe...Po približno 2 letih najinega razhoda, sva istočasno dobila otroka, on Šveda, jaz Slovenca in ne da bi vedela, sva dala fantoma isto ime: Andrej, kot sva sanjala v najini zvezi, da bo najinemu sinu ime Andrej... Kljub res veliki ljubezni, ki je trajala vsaj 10 let, velikokrat mislim nanj, sploh pa ob Kravitzovih komadih Are You gonna away, ali pa Fly away, pa še kakšen, me preletavako metuljčki v telesu...zelo rada imam glasbo, sploh pa Kravitza, ki sva ga velikokrat poslušala brez besed....

Bela: Moja najlubsa pesem Lennya Kravitza je It aint over til its over, vezana je na posebno obdobje v mojem življenju. Študirala sem v Parizu, moj bodoči mož je takrat zbolel za tuberkulozo in skupna pesma, ki naju je povezovala je bila ravno ta, ker je takrat tudi izsla. Tudi moj mož je v tistem obdobju nosil črne oprijete usnjene hlače, ker je tako moj mož kot Lenny Kravitz takrat želel oponašati preminulega pevca v Parizu Jima Morissona. Balzam za dušo in obuditev spominov bi ga bilo slišati v živo in plesati ter peti na njegove pesmi.

Barbara: Meni je najljubša "It Ain't Over Til It's Over” ker do potankosti opisuje mojo ljubezensko zgodbo. Vsakič, ko jo zaslišim vem, da … ljubezen ni romantična zgodba iz Hollywood-skih filmov in da se je za pravo stvar, pravo osebo, treba boriti. Ljubezen in partnerstvo ne obstaneta sama od sebe - mislim, da je Lenny v tej pesmi zajel bistvo tega.

Martina: moja najljubša pesem Lennyja je pesem Again. Pozdravila je moje srčne rane po tem, ko sem zaključila 7 letno zvezo s svojim prvim resnim fantom. Vsakič, ko slišim skladbo "again", me spomni, kako sem zmogla dolgo obdobje prebolevanja dati skozi in se ucvrstila ter se iz razpada zveze tudi veliko naucila. Za sabo sem pustila vse prijatelje iz "klapa", vsi v klapi smo ga radi poslušali. To je bil velik korak naprej in takrat (pred 15 leti) je pustil veliko sled v meni.

Lenny Kravitz je v svoji 30-letni glasbeni karieri presegel okvire soula, rocka in funka ter jih iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja pripeljal v sodobnost, hkrati pa prejel štiri zaporedne grammyje v kategoriji moškega rock izvajalca, s čimer je postavil svojevrsten rekord. Poznan je po pesmih, kot so Let Love Rule, Mr. Cab Driver, Be, Mama Said, It Ain’t Over ’til It’s Over, Believe, Stand By My Woman, American Woman, Are You Gonna Go My Way?, If You Can’t Say No, Fly Away, I Belong To You, Where Are We Runnin’, Stand in drugih. Prodal je več kot 38 milijonov plošč po vsem svetu, uveljavil pa se je tudi v filmu. Lenny je odigral vidne vloge v filmih Igre lakote ter filmih, kot sta Precious in The Butler.

Njegov zadnji album Raise Vibration združuje rock ‘n’ roll, funk, blues in soul. Odlikuje ga mladostni navdih, ki pa je podložen s tremi desetletji modrosti in izkušenj. V ustvarjalnem smislu predstavlja ponovno rojstvo, saj je drzen in briljanten izdelek, kot se z glasbenika njegovega kova spodobi, saj se zdi, da njegov duh ne pozna meja.

Lenny Kravitz bo v Ljubljani nastopil 27. aprila 2019, njegova glasba bo donela v stožiški dvorani.

Nagradna igra Radia Koper


Najbolj iskrene in zanimive zgodbe smo predstavili v našem programu in nagradili z dvema vstopnicama v loži, od koder bosta pogled na oder in parter res nekaj posebnega, koncert pa posebno doživetje. Podelili smo tri pakete dveh vstopnic.


Vaša sporočila smo zbirali na naslovu radiokopernagrajuje@rtvslo.si do četrtka, 14. 3. 2019.

Žreb je bil naklonjen Tjaši Kovšca, Heidi Olenik in Jani Žigon. Iskrene čestitke!!! V prihodnjih tednih bomo delili vstopnice ob sobotah popoldne v Sveže modri selekciji.

Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov radio.koper@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki