Trenutno se predvaja:
27. januar 2020 ob 11:50 Nagradne igre

Romantični Erosi pred osvajalsko turnejo po Sloveniji

Erosi se z Manco Špik in Markom Škugorjem podajajo na veliko koncertno turnejo Mediteranski večer. 
Navdih morja, sonca in prijateljstva je v ljubezni do glasbe združil vrhunske glasove, izjemno pevko Manco Špik in izvrstne Erose. Vseslovensko turnejo bodo začeli na praznik zaljubljenih prav v Portorožu. Foto: E&MŠ
Navdih morja, sonca in prijateljstva je v ljubezni do glasbe združil vrhunske glasove, izjemno pevko Manco Špik in izvrstne Erose. Vseslovensko turnejo bodo začeli na praznik zaljubljenih prav v Portorožu. Foto: E&MŠ

Štirje odlični glasbeniki so konec lanskega leta izdali nov singel z naslovom "Le bog ve, kako te ljubim", v februarju in marcu pa se bodo z Manco Špik in gostujočim Markom Škugorjem podali na veliko koncertno turnejo "Mediteranski večer" po slovenskih mestih.

Svoje prve oboževalce je vokalna skupina pridobila s pretanjenimi priredbami, med katerimi sta tudi nepozabni "Njej" in "Šum na srcu", sloves romantikov pa jim je ob drugih pomagala ustvariti avtorska skladba "Kako naj jo pozabim". Zvesti svojemu imenu ostaja eros njihov osrednji moto, saj so dovzetni za vse skrivnosti ljubezni, s katerimi odkrivajo življenje.

Tenorista Matej Dolar in Miha Lesjak, baritonist Dejan Korenak in basist Jože Sadek so Erosi, katerih glasovi vznemirjajo srca poslušalk in poslušalcev, ki jih hitro pritegnejo v čarobni krog glasbe o uslišani ljubezni in popolni pripadnosti. Lahko bi rekli, da izvrstno opravljajo simbolno vlogo. S svojim petjem prinašajo srečo in združujejo pare, zato ne preseneča, da so zelo zaželeni pevci tudi na porokah.

Datumi koncertne turneje Mediteranski večeri
FEBRUAR 2020: Portorož (14.), Rogaška Slatina (15.), Slovenske Konjice (16.), Cerklje na Gorenjskem (28.) in Murska Sobota (29.)MAREC 2020: Ajdovščina (1.), Novo mesto (6.), Celje (7.), Ptuj (8.), Bovec (14.), Litija (15.), Lendava (21.), Domžale (22.), Metlika (27.), Bled (28.) in Pivka (29.)

Pester glasbeni repertoar, srce na Mediteranu
Člani zasedbe so si podobni v veri o nepremagljivosti ljubezni, glasbeni izkušenosti in nadarjenosti, razlikujejo pa se v glasbenih okusih, zato je njihov repertoar res širok. Izvajajo različne zvrsti glasbe: pop, narodno zabavno, gospel ter popevke. Velik del namenjajo ustvarjanju a capella petju in ohranjanju narodne in umetne pesmi, pri srcu jim je dalmatinska glasba. Prav ta jih je povezala s prvim glasom Dalmacije, tudi na Slovenskem zelo priljubljenim Markom Škugorjem, s katerim kar po vrsti polnijo koncertne dvorane in mestne trge. Konec prejšnjega poletja so do zadnjega kotička napolnili celjski Muzejski trg z Večerno glasbeno čarovnijo in z doseženim uspehom začeli tradicijo, ki jo bodo nadaljevali letos z junijskimi koncerti na petih osrednjih mestnih trgih, in sicer v Škofji Loki, Murski Soboti, Novem mestu, Slovenj Gradcu in Kopru.

Morje, sonce in prijateljstvo kot navdih za koncerte
Na svoji poti so sodelovali z različnimi izvajalci, v zadnjem času pa so se najbolj ujeli s pevko Manco Špik, s katero so posneli uspešnico "Bela barka". Njihova iskriva žensko-moška energija je spodbudila idejo o skupni turneji, ki jo bodo začeli na dan ljubezni, valentinovo, v Avditoriju Portorož, še isti vikend nadaljevali v rogaški Kristalni dvorani in športni dvorani v Slovenskih Konjicah na 3. tradicionalnem Valentinovem z Erosi. Na svojem februarskem gostovanju z mediteranskimi večeri vabijo še v Cerklje na Gorenjskem in Mursko Soboto, marec pa začenjajo v Ajdovščini, Novem mestu in Celju. Za dan žena bodo peli na Ptuju, nato pa jih boste lahko slišali še v Bovcu, Litiji, Lendavi in Domžalah. Zadnji vikend v marcu bodo nastopili v Metliki, na Bledu in v Pivki. Dinamično glasbeno križarjenje, ki so ga navdihnili morje, sonce in prijateljstvo med izjemno pevko Manco Špik in izvrstnimi Erosi, bo poslušalce gotovo navdušilo.

Vroča srca sredi mrzle zime
Zakaj so za rdečo nit nastopov izbrali Mediteran? Njegovo neverjetno moč bodo prenesli v nepozabne večere, polne romantičnosti, sončnih občutij, pristnih čustev in vsega dobrega, kar podarja življenje. Z melodijami bi radi veselje in dobro voljo prenesli tudi poslušalkam in poslušalcem Radia Koper, z nekaj sreče si lahko namreč prislužite tudi 4 brezplačne vstopnice za obisk koncerta v Portorožu. Radio Koper podarja 2x2 vstopnici za vsak dogodek. Vse, kar morate narediti, je, da nam pišete na radiokopernagrajuje@rtvslo.si in sporočite, s kom si želite ogledati predstavo ali koncert. To lahko storite tudi z deljenjem objave Radia Koper na FB in dopisom, v čigavi družbi bi bili najraje na prihajajočem koncertu v Portorožu.

Nagrajenki sta Milena Gornjec in Marica Pisk. Vstopnice so sicer na voljo tukaj.

Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov radio.koper@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.


Zadnji prispevki