Trenutno se predvaja:
14. maj 2019 ob 09:35 Nagradne igre

Začenja se Jazz Cerkno

Cerkljanske nekonvencionalne majske godbe so na pohodu! V četrtek bo namreč v Cerkno znova, že 24-ič zapored, prihlačal neukrotljivi jazz, začenja se namreč festival Jazz Cerkno.
Jazz Cerkno
Jazz Cerkno

Tridnevna prireditev bo tudi tokrat pripeljala mednarodna imena novega jazza in sodobne improvizirane glasbe, zvočne novitete in zanimive obfestivalske zgodbe. Kakor vedno, bodo večere zaznamovale po tri zasedbe, že tradicionalno bodo med njimi tudi slovenski izvajalci s svežimi projekti.

V četrtek bo festival odprl naš virtuoz in multiinštrumentalist Boštjan Gombač s Trobilnim ansamblom Slovenske filharmonije, zatem bomo slišali švicarsko - nemški trio Stoffner/Lovens/Mahall, večer pa bo sklenila slovensko - italijanska zasedba Rotten GirlZ.

Petek bo prinesel domačo devetčlansko zasedbo Koromač iz Vrtojbe, zatem bo novo zgodbo predstavil ameriški kvartet Elder ones pod vodstvom Amirthe Kidambi, ki je indijskih korenin, za njimi pa bo na cerkljanski oder stopila nizozemsko-ameriško-angleška naveza Luc Ex' Assamblée.

Sklepna sobota se bo začela s popoldanskim koncertom ameriškega čelista Daniela Levina, večerni del pa bo odprl ibersko-brazilski trio Fish Wool. Osrednji del večera bo na glavnem odru zavzel zdaj že legendarni avstralski trio The necks, pentljo bo festivalu zavezala italijanska, natančneje, furlanska 'mnogolončnica', Maistah Aphrica, s katero bodo plesno in živahno sklenili tridnevno zvočno slavje.

Kakor vedno, tudi letošnjo izdajo spremlja pester obfestivalski program, v katerega so uvrstili razstavo japonskega ilustratorja Takaa Fujioke, »Jazz v črtah in barvah«, tradicionalno delavnico fotografije, ki jo vodi Žiga Koritnik, za divjo hrano bo kot vedno poskrbel Dario Cortese, cerkljanski zvočni safari bo nekakšen lov na tipične zvoke Cerkna in njegove okolice, delavnica Mladi raziskovalci bo mlade glasbenike vodila po ustvarjanju novih kompozicij, v soboto pa bo zagotovo aktualna tudi okrogla miza »Kaj pa občinstvo?«.

Nagrajenec Radia Koper

Dve festivalski vstopnici je prejel Jože Požrl. Iskrene čestitke!

Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov radio.koper@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.


Zadnji prispevki