Trenutno se predvaja:
Na sporedu 21.09.2018 ob 13:30 v oddaji Botrstvo

Botrstvo

V okviru projekta Botrstvo že tretje leto poteka tudi projekt Dijaški sklad, s katerim izbranim dijakom pomagajo do želene izobrazbe.
botrstvo
Foto: Radio Koper/google

Ta mesec v naših oddajah opozarjamo na pomen Dijaškega sklada pri projektu Botrstvo, ustanovljenega pred tremi leti, ko se je izkazalo, da se vse več dijakov sploh ne vpiše na želeno smer izobraževanja zgolj zato, ker se bojijo predolgih voženj oz. vedo, da starši nimajo sredstev za plačilo dijaškega doma. Ti namreč v večini dijaških domov precej presega 200 evrov mesečno. Tudi tisti dijaki, ki prejemajo štipendijo in še poseben dodatek za bivanje v domu, ne prejmejo dovolj za poplačilo vseh stroškov. Zato je subvencija Botrstva za mnoge edina možnost, da se šolajo na želeni šoli. Ob tem pa današnja gostja, dolgoletna vzgojiteljica in zaupnica v dijaškem domu Ptuj opozarja na to, da dom ni le bivališče bližje šoli, pač pa marsikomu tudi nadomesten dom in neprecenljiva pomoč in podpora pri šolanju.

V dijaški sklad se steka ves denar, doniran s SMS sporočili z geslom BOTER5, poslanimi na številko 1919. Večje zneske v poljubni višini pa je mogoče nakazati na poseben račun, objavljen na strani projekta Botrstvo. Vašo pomoč bo v tem šolskem letu potrebovalo več kot 1000 dijakov, ne glede na način donacij pa bo prav vsak podarjen cent namenjen prav za dijake, brez slehernih dobitkov ali provizij. Hvala vsem, ki pomagate!


Zadnji prispevki