Trenutno se predvaja:
Na sporedu 14.03.2018 ob 20:00 v oddaji Odprto za srečanja

Odprto za srečanja

Z nami bo Goran Bregović, zvezdnik, ki mu moči in karizme niso načeli niti droga, niti alkohol in tudi ne rokenrol in čas. Z njim se je pred koncertom v Ljubljani pogovarjal Luka Hvalc, v Koper pa Bjelo dugme prihaja 10. avgusta.
bjelo dugme
Bregović pravi, da jih danes žene le nostalgija, ustvarjalnih ambicij pa nimajo več. Foto: Radio Koper/google

V tokratni oddaji objavljamo pogovor z glasbeno legendo, Goranom Bregovićem. V Beogradu ga je, tik pred nedavnim koncertom skupine Bjelo dugme v Ljubljani, obiskal Luka Hvalc z Vala 202.

Goran Bregović je tako rekoč balkanski Mick Jagger. Zvezdnik, ki mu v 50 letih kariere niso pobrali moči in načeli karizme niti rokenrol niti droge niti alkohol. Niti življenje. Preživel je jadranje čez Atlantik, vzpon s slovenskimi alpinisti med sedemtisočake, nevaren padec z višnje. Z Goranom Bregovićem o ustvarjalnosti, čarobnosti glasbe, filmskem odnosu z Emirjem Kusturico, umetniški čarobnosti Tomaža Pandurja, o filozofskih in političnih idejah, razpadu Jugoslavije, Trumpu kot sramni uši iz resničnostnega šova, luksuzu … Tudi o tem, zakaj si najraje privošči golaž iz znamenite rdeče konzerve in kako je želel s Slavkom Avsenikom posneti odo klobasicam. Koncert zasedbe Bjelo dugme bo v Kopru 10. avgusta, če ste koncert v Ljubljani slučajno zamudili.


Zadnji prispevki