Trenutno se predvaja:
Na sporedu 26.11.2018 ob 20:00 v oddaji Sotočja

Sotočja

Kot je že tradicija, bomo večji del tokratne oddaje namenili književni ustvarjalnosti Slovencev v sosednih državah, predvsem v Italiji pa tudi na avstrijskem Koroškem.
Foto: Radio Koper/google

Kot je že tradicija, bomo večji del tokratne oddaje namenili književni ustvarjalnosti Slovencev v sosednih državah, predvsem v Italiji pa tudi na avstrijskem Koroškem. Literarna bera rojakov v Furlaniji Julijski krajini je raznolika in seveda tudi v znamenju Cankarjevega leta. »Na otoku« je naslov dvojezične slovensko italijanske zbirke 10 črtic Ivana Cankarja, ki jih je uredila Marija Mitrović. Z njimi je, pravi, skušala predstaviti drugačnega Cankarja.
Gostimo Valentino Repinc, tržaško Slovenko, ki je iz kulture odšla v politiko in zdaj v tržaškem občinskem svetu zagovarja stališča Demokratske stranke in pripadnikov slovenske narodne skupnosti.
Slovenci na Madžarskem letos praznujejo številne obletnice. 20-letnico delovanja so tako zaznamovali tudi rojaki v Sombotelu, kjer poleg društva Avgusta Pavla deluje slovenska narodnostna samouprava. Več pa v tokratnih Sotočjih.


Zadnji prispevki