Trenutno se predvaja:
9. december 2019 ob 10:37 Novice

20 let Regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina je minuli petek praznovala 20 let delovanja. Agencija od ustanovitve dalje spodbuja podjetništvo v regiji. V zadnjih letih med drugim uspešno prispeva k razvoju gospodarstva v Ajdovščini.
Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina deluje že 20 let. Foto: Radio Koper, Ivana Zajc
Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina deluje že 20 let. Foto: Radio Koper, Ivana Zajc

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina podpira gospodarski razvoj na območjih občin Ajdovščina in Vipava. Njena vloga se je z leti spreminjala. Ob ustanovitvi se je osredotočala na črpanje evropskih sredstev. Z vstopom Slovenije v Evropsko unijo se je usmerila v lokalne

Direktorica RA ROD Ajdovščina Brigita Habjan Štolfa. Foto: Radio Koper

potrebe okolja. Danes je razvojna agencija dejavna na različnih področjih, je povedala direktorica Brigita Habjan Štolfa: "Od internacionalizacije do spodbujanja podjetnosti med mladimi, pa vse do razvoja projektov na temo prilagajanja podnebnim spremembam in Lokalne akcijske skupine Vipavska dolina. To nalogo opravljamo zelo dobro za naše okolje. Pripravljamo razpise in skrbimo, da bodo vsa sredstva v našem okolju dejansko počrpana."

Direktorica kot primer dobre prakse navaja razcvet podjetništva v Občini Ajdovščina, ki je pritegnila več tujih investitorjev: "V zadnjih treh letih smo imeli tukaj skupine investitorjev, ljudi, veleposlaništev, atašejev iz vseh možnih držav." Kako se bo vloga regijske razvojne agencije v prihodnje spremenila, če se bo Slovenija razdelila na večje pokrajine, ni popolnoma jasno. V dvajsetih letih delovanja pa je dokazala, da je pomembna opora gospodarstvu.

Ivana Zajc


Zadnji prispevki