Trenutno se predvaja:
19. maj 2020 ob 16:33 Novice

Ajdovščina-Ljubljana: avtobus enako hiter kot avto

V Ajdovščini so uvedli hitro avtobusno povezavo do Ljubljane. Namenjena je predvsem dnevnim migrantom na delo. Avtobus za pot iz Vipavske doline do prestolnice sicer porabi okrog dve uri, zdaj bodo potniki tja prišli mnogo prej.
Foto: Radio Koper/Ivana Zajc
Foto: Radio Koper/Ivana Zajc

Novo linijo med Ajdovščino in prestolnico so odprli na predlog občanov. Nova povezava nima postankov in se poslužuje avtoceste, razlaga Jošt Černigoj z Občine Ajdovščina in dodaja:

"Avtobus bo pričel vožnjo na postajališču v Ajdovščini, ustavil se bo še v Vipavi in nato nadaljeval pot proti Ljubljani po hitri cesti in avtocesti. V Ljubljani se bo vstavil na štirih postajališčih."

Novost prinaša več prednosti, je prepričan sogovornik:

"Razbremenitev hitre ceste in avtoceste ter nov način prevoza iz Vipavske doline v Ljubljano, ki do sedaj ni bil mogoč."

Redna linija je na voljo ob delavnikih. Avtobus v obe smeri vozi dvakrat na dan, odhodi so prilagojeni potrebam tistih, ki se prevažajo na delo. Potnikov je za zdaj malo, je povedal eden od njih in nadaljeval:

"Časovno je isto kot z avtomobilom, se pravi 1 h 15 min v eno smer, potovanje torej traja 2 h in pol. Prej sem se vozil z avtomobilom, ker ni bilo direktne linije v Ljubljano. Vožnja z avtom v Ljubljano je utrudljiva, zdaj pridem domov in v službo bolj spočit."

Novo možnost javnega prevoza ponuja družba Nomago, kjer ocenjujejo, da uporabniki nove linije prihranijo 11 ur na mesec, kar znaša okrog 130 ur na leto.

Ivana Zajc


Zadnji prispevki