Trenutno se predvaja:
6. julij 2018 ob 15:56Novice

Aktivno poletje v Žusterni

Mestna občina Koper v sodelovanju z različnimi športnimi klubi že tretje leto zapored uresničuje projekt Active Koper. Gre za pester niz dejavnosti na morju in tudi na kopnem.
Foto: Facebook/Active Koper

V Žusterni se lahko preizkusite v jadranju, potapljanju, vožnji s kajaki in kanuji, izposodite si lahko sup. Tem dejavnostim so letos dodali še nove, je povedal koordinator projekta Active Koper, Goran Sambt: "Električni skuterček na vodi za najmlajše, vodnega kolesa, pedalina, zorbing žoge in konec julija tudi vodni park."

Koprski zaliv z ravno pravšnjim vetrom pa postaja zanimiv poligon za učenje jadranja na deski. Tokrat se lahko preizkusite na foil deski, ki jo razvija profesionalni deskar, Tine Slabe: "Foil potrebuje kar nekaj znanja, se pravi, da je za bolj napredne windsurferje. Preden ga gredo kupit, ga lahko pridejo sem pogledat. Moramo znati osnove windsurfa, vožnje s trapezom, vodni start in tako naprej. Od tam naprej lahko preizkušamo novosti. Tisti, ki ne znajo nič, lahko pridejo v šolo srfanja in poskusijo tudi napihljive deske, ki so primerne za družino."

V vodnih športih se torej lahko preizkusijo vsi; mlajši in starejši, ne glede na znanje. Za varnost je poskrbljeno. Starši lahko že zdaj svoje mladostnike s srfanja po spletu preusmerijo na morje; še bolj pestro in dejavno poletje pa se obeta z odprtjem novega centra vodnih športov, ki bo kmalu nared.

Prispevek Vesne Potočar Godnič:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki